Unul dintre considerentele pe care le-am avut în vedere când am cumpărat multicooker-ul Tefal One Pot a fost faptul că gătește sub presiune. Așadar, gata cu orele pierdute pentru a găti o carne fragedă de vită sau un cocoș de curte. Tocănița de astăzi mi-a luat mai puțin de o oră, socotind și timpul în care am pregătit ingredientele, iar carnea este super fragedă.
În lipsa unui multicooker, această mâncare se poate găti pe plită sau la cuptor, dar cu timpi de gătire mai mari.
INGREDIENTE
600 g pulpă de vită;
1 ardei roșu;
2 cepe;
1 morcov;
250 ml roșii pasate;
2 linguri ajvar; (opțional)
1 linguriță de cimbru;
1 linguriță de boia;
1 lingură de ulei;
150 ml apă;
4 căței de usturoi;
1/2 legătură de pătrunjel;
Sare și piper.
INDICAȚII
- Am mărunțit carnea și legumele, am pus o lingură de ulei în vasul multicooker-ului, am setat programul Brown pentru 10 minute, apoi am adăugat carnea, legumele și 2-3 linguri de apă. Sotarea legumelor cu carnea contribuie la obținerea unui gust mai bun, asemănător cu mâncarea bunicii, dar, dacă vă grăbiți, săriți acest pas și puneți, de la început, toate ingredientele în vas.
- Într-un bol am amestecat roșiile, apa, ajvarul și condimentele, am turnat amestecul peste carne și legume, am închis capacul și am setat programul de gătire sub presiune (treapta high) pentru 30 de minute.
- După terminarea programului de gătire sub presiune, am eliberat aburul, am ridicat capacul și am adăugat usturoiul pisat, apoi am pus încă 5 minute pe programul Stew, să se combine aromele.
La final, am adăugat pătrunjelul tocat și am păstrat mâncarea caldă până la servire.
Tocănița se poate servi cu mămăliguță, pâine proaspătă, piure, orez, cus-cus sau chiar paste, după pofte și gust.
Poftâ bună!