CHEESECAKE CU AFINE (FĂRĂ COACERE)

Mai aveți afine în congelator? Dacă nu știți ce să pregătiți bun din ele, vă las aici o idee.

Un desert fără coacere care vă va lua maximum 30 de minute pentru a-l pregăti, din ingrediente puține și fără tehnici complicate.

INGREDIENTE

  • 300 g cremă de brânză/brânză proaspătă;

  • 200 ml smântână pentru frișcă;

  • 100 g eritriol/zahăr;

  • 1 linguriță extract de vanilie;

  • 200 g biscuiți;

  • 60 g unt topit;

  • 250 g afine congelate;

  • 5 g gelatină;

  • 50 ml lapte.

INDICAȚII

  • Am adunat toți biscuiții pe care i-am găsit în casă: digestivi, cu unt și pentru bebeluși și i-am pus în bolul robotului de bucătărie, mărunțindu-i bine. Am topit untul, l-am adăugat peste biscuiți și am mixat încă puțin până am obținut o consistență nisipoasă.
  • Am pus biscuiții în formă (eu am folosit o formă rotundă cu inel detașabil de 18 cm), am presat bine cu un pahar și am dat blatul la frigider până am pregătit crema.
    Într-o tigaie am pus afinele împreună cu două linguri de îndulcitor și le-am lăsat până ce sosul a început să se lege. Am stins focul și am lăsat afinele să se răcorească.
    Am pus gelatina la hidratat în lapte, am bătut smântâna pentru frișcă împreună cu vanilia și restul de îndulcitor, apoi am amestecat-o cu brânza. Am topit gelatina pe foc (atenție, nu o fierbeți pentru că fierberea distruge gelatina) și apoi am temperat-o în cremă. (Am scos câteva linguri de cremă pe care le-am amestecat cu gelatina caldă, apoi am turnat acest amestec peste restul de cremă.) Am adăugat și afinele cu sos, am omogenizat (am obținut o culoare superbă!) și am turnat crema peste blatul de biscuiți.
  • Am dat prăjitura la frigider pentru aproximativ 4 ore, apoi am decorat-o cu dulceață de afine.

Nu o laud pentru că e făcută de mine, dar e bună tare! Trebuie să o încercați!

Pe curând!

Lasă un răspuns