CLĂTITE GRATINATE LA CUPTOR ÎN DOUĂ VARIANTE

Urdă, mărar și smântână sau cașcaval, șuncă și suc de roșii? Vă înțeleg dacă nu vă puteți hotărî, așa că mai bine gătim ambele variante.

Este o idee de mic dejun sau chiar prânz rapid și sățios, dacă aveți și clătite rămase din weekend, treaba merge repede de tot. Rețeta clătitelor perfecte o găsiți aici.

INGREDIENTE

  • 4 clătite;

  • 100 g șuncă;

  • 6 felii de cașcaval;

  • 200 ml smântână lichidă;

  • 100 ml roșii pasate;

  • 100 g urdă;

  • 1/4 de legătură de mărar.

INDICAȚII

  • Aveam clătite rămase de ieri, dar nu prea voiam să le consumăm în combinații dulci la gustare (deh, silueta!), așadar le-am transformat în masa de prânz. Gata în 20 de minute sau cu avantajul de a putea fi pregătite în avans și coapte la momentul servirii. (Pot fi pregătite de seara pentru mic dejun și păstrate la frigider, urmând ca dimineața să le puneți la cuptor cât se face cafeaua.)
  • Două clătite le-am umplut cu șuncă și cașcaval, iar peste ele am turnat un sos format din 100 ml de smântână lichidă și 100 ml de roșii pasate.
    Celelalte două le-am umplut cu un amestec format din urdă și mărar, iar deasupra am turnat 100 ml de smântână pentru gătit.
    Am folosit forme individuale pentru copt, iar peste fiecare porție am pus fâșii de cașcaval.
  • Am copt clătitele pentru 15 minute la 200 de grade. Se servesc calde, ca atare, sau cu adaos de ketchup, sos picant sau smântânâ acrișoară, după gust.

Poftă bună!

Lasă un răspuns