TOCHITURĂ DE PUI ȘI CURCAN (LA MULTICOOKER)

Mâncarea tradițională poate fi o alegere sănătoasă și chiar dietetică, dacă este gătită în mod adecvat. Iarna avem nevoie de mâncare mai consistentă, iar tochitura este una dintre cele mai delicioase preparate tradiționale, după gustul meu, așa că nu poate fi iarnă fără tochitură!

Însă am exclus cârnații și carnea grasă, am folosit pulpe de pui, cubulețe din pulpă de curcan și ficăței de pui, am folosit o singură lingură de ulei și am preparat mâncarea în cel mai simplu mod cu putință: la multicookerul Tefal One Pot.

E drept, dacă alegeți să o serviți așa cum se obișnuiește, cu mămăliguță caldă, mujdei, telemea și ou ochi tot în bombiță calorică se transformă, însă într-una mai mică.

INGREDIENTE (4-6 porții)

Am condimentat bine carnea de pui și curcan (folosiți condimentele voastre preferate, eu vă recomand www.spicehub.ro) tăiată cubulețe, apoi am călit carnea pe Brown, într-o lingură de ulei, aprox. 10 minute, până și-a schimbat culoarea și s-a rumenit ușor. Am adăugat apoi ficățeii și i-am călit pentru 2-3 minute și pe aceștia.
Am pus în vasul robotului de bucătărie un borcan de roșii tocate homemade și cățeii de usturoi, le-am făcut pastă și le-am adăugat peste carne. Opțional, puteți pune și un pahar mic de apă, la mine nu a fost cazul, sosul era destul lichid.

Peste sos, am pus ceapă granulată, sare, piper, o lingură de zahăr brun și încă un praf de paprika afumată, am închis capacul aparatului și am setat programul Stew (Meat) pentru 8 minute. Am lăsat aparatul să se depresurizeze (a durat cam 12 minute), am gustat și sosul era perfect, iar carnea foarte fragedă, bine gătită! Nu am adăugat nimic altceva, dar dacă vreți să mai “dregeți” gustul, acum e momentul. Eventual, puteți da sosul în câteva clocote cu programul Simmer.

Tochitura se poate servi imediat sau o puteți păstra în modul Keep Warm până la servire. Merge bine de tot cu mămăligă și mujdei, dar cine sunt eu să vă spun cum să vă mâncați tochitura? 😁

Poftă bună!

Lasă un răspuns