ROȘII LA BORCAN PENTRU IARNĂ

Cea mai simplă rețetă de conservare a roșiilor pentru iarnă! Vă voi arăta două variante ale rețetei: roșii cu leuștean sau roșii cu cimbru, busuioc și usturoi. Voi puteți personaliza rețeta după gustul și nevoile voastre.

INGREDIENTE (4 borcane de 800 g)

  • 2,5 kg de roșii necurățate;

  • 4 lingurițe de sare neiodată;

  • Frunze de busuioc, leuștean, oregano, crenguțe de cimbru, după gust;

  • 4 căței de usturoi.

Totul se face extrem de simplu: am spalat roșiile, le-am curățat de cotoare, apoi le-am tăiat în bucăți. Între timp, am pus borcanele la sterilizat, așa cum v-am povestit aici.

Am înghesuit roșiile cubulețe în borcan, cât mai bine, pentru a câștiga spațiul.

Deasupra roșiilor din două borcane am așezat frunze de leuștean (și le voi folosi la ciorbe), iar deasupra roșiilor din celelelalte două borcane am pus frunze de busuioc, crenguțe de cimbru și câte doi căței de usturoi. (Pe acestea le voi folosi la sosuri și tocănițe). În fiecare borcan am pus câte o linguriță de sare neiodată, specială pentru murături, apoi am așezat capacele.

Am luat o cratiță încăpătoare, am pus pe fundul ei un prosop de bucătărie, apoi am așezat borcanele. Am turnat apă cât să cuprindă cam 3/4 din borcane, le-am învelit cu hârtie de copt și le-am pus la fiert pentru o oră, din momentul în care încep să fiarbă.

După fierbere, am lăsat borcanele să se răcească lent, în apa în care au fiert, fără a umbla la ele. După răcirea completă, am etichetat borcanele și le-am transferat în cămară.

Deși găsim roșii tot timpul anului, gustul diferă extrem de mult, așa că vă recomand să folosiți această rețetă grozav de simplă pentru conservarea roșiilor, iar la iarnă să vă bucurați de roșii aromate și gustoase!

Un comentariu

Lasă un răspuns