TORTELLI AL TARTUFO CU UNT, SALVIE ȘI CIMBRU

Toată lumea iubește pastele, nu-i așa? Așadar, astăzi vă prezint o rețetă cu paste. Și nu orice fel de paste!

Ce sunt tortelli?

Tortelli, format caracteristic regiunii Emilia-Romagna,  se regăsesc și sub denumirea de cappellaccio (varianta  mai mare a formatului cappeletto, deosebirea de tortellini constând în modul de închidere).
Pentru această rețetă am folosit tortelli al tartufo Cinque Palmi, realizate din ingrediente 100% naturale, făcute manual.

Cum se fac tortelli Cinque Palmi?

Întâi, se face o foaie de aluat, după care aceasta se taie în pătrate, se adaugă umplutura, apoi fiecare pătrat se pliază  într-un triunghi, iar capetele triunghiului se unesc în jurul unui deget.

Nu are niciun sens să încercăm acasă, zău! Le puteți achiziționa de aici și aveți garanția că sunt preparate fără cusur de maeștrii cu tradiție în domeniul pastelor.

Aceste paste sunt făcute din făină de grâu dur și ouă proaspete, de la găini crescute special pentru producția de ouă pentru paste. Pe site-ul celor de la Cinque Palmi găsiți mai multe variante de tortelli, eu zic să le încercați pe toate pentru că sunt absolut minunate! Tortelli al tartufo se deosebesc de celelelate produse umplute pregătite de Cinque Palmi prin striațiile negre din cerneală de sepia de pe foaia de aluat.

Tortelli Cinque Palmi conțin ricotta și trufe, într-o proporție perfectă, astfel încât să creați rapid o masă delicioasă și rafinată.

V-am povestit că îmi place să gătesc mâncare bună, dar să nu pierd timp în bucătărie, iar aceste paste sunt soluția ideală pentru o masă extravagantă, cu un gust desăvârșit!

INGREDIENTE

Am fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj: în 2,5 l de apă, cu o lingură de sare, fix 4 minute pentru a fi al dente. Fiind vorba de o delicatesă, nu estimăm nimic, ci facem totul cu exactitate, pentru un rezultat perfect. În general, vă sfătuiesc să țineți cont de timpii de fierbere recomandați pe ambalaj de maeștrii artizani Cinque Palmi pentru a avea parte de o experiență culinară desăvârșită.

Am pus într-o tigaie de fontă puțin unt, apoi am adăugat ierburile și, după 10-15 secunde, pastele. Am tras pastele la tigaie 1-2 minute, cât să preia din arome. Le-am servit calde, bucurându-ne de fiecare îmbucătură.

Pastele artizanale Cinque Palmi sunt de o calitate superioară, doar încercându-le veți regăsi gustul autentic italienesc, prospețime și savoare!

Aștept să îmi povestiți părerile voastre după ce le testați!

Așa-i că v-am făcut poftă?

Lasă un răspuns