WAFFLES CU RICOTTA

Dacâ și voi aveți în frigider o cutie de ricotta căreia nu știți ce menire să îi dați (așa cum mi se întâmplă mie frecvent!), am o idee pentru voi: desert, gustare sau mic dejun, orice ați alege, rezultatul va fi delicios!

Ai mei mănâncă waffles și clătite des, după cum puteți observa din multitudinea de rețete, așa că nu strică niciodată o rețetă în plus, nu?

INGREDIENTE

  • 200 g ricotta;

  • 2 ouă;

  • 100 g făină;

  • 150 ml lapte;

  • 1/2 linguruță praf de copt;

  • 20 ml ulei;

  • 1 plic de zahăr vanilat;

  • Un praf de sare.

Treaba merge rapid: am încins aparatul de waffles, am pus ingredientele într-un bol, le-am amestecat cu telul, apoi le-am copt conform timer-ului aparatului. Aluatul este destul de fluid și m-am ferit să pun prea mult, să nu dea pe afară. Vafele, în schimb, sunt fantastice: crocante la exterior și pufoase ca niște norișori la interior! Am folosit ulei de fistic în aluat, așa că au o discretă aromă, iar de servit, le-am servit cum îmi place mie cel mai mult: cu iaurt și dulceață, un fel de papanași nevinovați.

Poftă bună!

Un comentariu

  1. […] Vafele cu ricotta se pare că nu au fost suficiente, din moment ce piticii au cerut din nou “pătrățele”. Ei le mănâncă, de cele mai multe ori, goale, așa că trebuie să inventez chestii care să fie hrănitoare și să nu aducă doar calorii goale. […]

Lasă un răspuns