După ce rețeta aceasta a avut succes, am mai lucrat aluatul și am găsit o variantă cu iaurt de-al nostru și brânză proaspătă de vaci. Aluatul este la fel de ușor de frământat și de lucrat, dar am redus numărul caloriilor, păstrând aportul de proteine.
Este musai să testați acești covrigi, varianta rapidă a celebrilor bagels newyorkezi, care se prepară într-un mod mai elaborat, dintr-un aluat cu drojdie, opărit și, mai apoi, copt.
Covrigii sunt foarte buni de mâncat ca atare, dar pot fi folosiți și pe post de chiflă pentru sandwich-uri sau burgeri. Dacă îi oferiți copiilor sub doi ani, renunțați la sarea din compoziție.
Se fac în aproximativ 30 de minute și se vor mânca în 5, dar merită!
Cantitățile de mai jos sunt pentru 4-6 bucăți, după cum vreți să îi modelați.
INGREDIENTE
150 g făină;
200 g iaurt;
100 g brânză proaspătă de vaci;
5 g praf de copt;
1/2 linguriță de sare;
1 gălbenuș de ou și semințe.
INDICAȚII
- Am cântărit ingredientele și le-am amestecat cu mâna, până ce am obținut o bilă de aluat. Am presărat un blat cu făină și am răsturnat aluatul. Am împărțit, ochiometric, aluatul în 4, apoi am modelat covrigii.
I-am pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, i-am uns cu gălbenuș de ou și am presărat deasupra lor semințe de susan și mac.
I-am copt în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, pentru 25 de minute, până ce s-au rumenit.
Se servesc calzi sau reci și se consumă în cel mult 2 zile.
Poftă bună!
[…] Aici găsiți și o rețetă de bagels cu iaurt și brânză, tot fără drojdie, iar aici găsiți muuuulte alte rețete de lipii. […]