TARTĂ CU LEGUME ȘI BRÂNZĂ (BABY FRIENDLY)

Cum să mâncăm mai multe legume și cât mai variate? Eu am găsit formula magică: tartele sărate! Fără crustă, cu un aport considerabil de proteine și fibre, reprezintă o soluție delicioasă atât pentru mic dejun, cât și pentru prânz sau cină. Se feliază frumos, le puteți folosi ca aperitive pe mesele de sărbătoare, se pot lua la pachet, argumentele pro tarte sărate sunt nenumărate.

Dacă nu ați testat încă, ar cam fi timpul. Eu fac aproape săptămânal, schimbând câte ceva printre ingrediente și nu ne săturăm de ea! Este o bună modalitate și de a recicla diverse alimente, se face rapid și este foarte sățioasă!

INGREDIENTE

  • 3 ouă;

  • 150 g făină;

  • 200 ml lapte;

  • 200 g broccoli;

  • 2 fire se ceapă verde;

  • 100 g spanac;

  • 1/4 de ardei roșu;

  • 140 g porumb;

  • 150 g brânză proaspătă de vaci;

  • 100 g cașcaval;

  • 10 g unt;

  • 2 linguri de pesmet;

  • 1 lingură de ulei;

  • Sare și piper.

INDICAȚII

  • Am tocat ceapa, am rupt broccoli buchețele, am spălat spanacul și le-am pus la înăbușit într-o tigaie cu o lingură de ulei și puțină apă, cu capacul pus. După vreo 5 minute, am luat capacul, am lăsat să se evapore apa și am stins focul. Cât am pregătit restul ingredientelor, legumele călite s-au mai răcit.
  • Am tocat mărunt ardeiul, am ras cașcavalul și am tăiat brànza în bucăți mici. Am uns o tavă pentru tarte cu unt și am presărat pesmet.

    Într-un bol, am bătut ouăle cu laptele și făina și am obținut un amestec asemănător celui de clătite. În acest amestec, am pus toate legumele pregătite, precum și brânza. Opțional, puteți adăuga sare și piper, în funcție de gust. Eu râșnesc doar puțin piper.

    Am amestecat totul și am răsturnat compoziția în tava pregătită.
  • Am copt tarta 25-30 de minute, la 200 de grade, până ce marginile s-au rumenit, iar mijlocul a devenit ferm.

Dupâ coacere, așteptați 10-15 minute până să feliați tarta. După răcirea completă, se păstrează la frigider și se consumă în 3-4 zile, rece sau încălzită, după preferințe.

Poftă bună!

3 comentarii

Lasă un răspuns