BASTONAȘE PUFOASE PENTRU MIC DEJUN

La micul dejun merge pâinea, indiferent de ceea ce punem pe lângă: iaurt, lapte, dulceață, pate, zacuscă, brânză, ouă sau legume. Vă las astăzi o rețetă de bastonașe super pufoase care merg de minune în oricare dintre combinațiile enumerate, preparate, bineînțeles, cu făină Pambac tip 000. Doar imaginați-vă cum ar fi să întingeți un bastonaș pufos într-un ou ochi moale…?

Ele se păstrează pufoase câteva zile datorită laptelui și untului din compoziție, fiind undeva la limita dintre cornuri și batoane, ca gust. Eventual, le puteți încălzi câteva secunde în sandwich maker sau la microunde, înainte de a le servi pentru a le reda gustul de proaspăt coapte.

INGREDIENTE

  • 300 g făină Pambac tip 000;

  • 130 ml lapte călduț;

  • 60 g unt moale;

  • 1 lingură de zahăr;

  • 3 g drojdie uscată;

  • 3 g sare.;

  • Semințe de susan sau mac.

Am frământat aluatul în mașina de pâine: am pus ingredientele în următoarea ordine: laptele călduț, zahărul, drojdia, făina Pambac, sarea, iar când aluatul a dat semne că începe să se lege, am pus și untul la temperatura camerei. Am lăsat mașina să frământe în voie, conform programului. Aluatul se poate frământa ușor și manual sau la robot.

Am mutat aluatul într-un bol uns cu ulei și l-am lăsat să dospească pentru aproximativ 90 de minute.

Am împărțit aluatul în 7, apoi am luat fiecare bucată, am întins-o cu sucitorul la lățimea tăvii de copt și apoi am rulat-o cât mai strâns, dând forma de bastonaș. Am mutat rulourile în tava de copt antiaderentă și le-am lăsat la dospit alte 30 de minute.

Am uns batoanele cu apă și le-am presărat cu semințe de susan. Le-am copt pentru 25 de minute, la cuptorul preîncălzit, la 175 de grade. După coacere, le-am lăsat la răcit pe un grătar.

Dacă le preferați în varianta dulce, le puteți unge cu miere, imediat ce le scoateți din cuptor. Ideal ar fi să nu le mâncați până nu se răcoresc, dar cine rezistă? Uitați-vă ce straturi frumoase are la interior, în condițiile în care l-am tăiat fierbinte!

Poftă bună!

Lasă un răspuns