Toată lumea iubește cartofii, nu-i așa? De la mic la mare. Garnitura noastră preferată pe care nu o gătesc atât de des, întrucât încerc să variez, dar și când gătesc cartofi, îi fac de sărbătoare!
Rețeta se poate prepara și cu cartofi vechi, dar cu cartofi noi este și mai savuroasă! Așadar, că tot sunt piețele pline de cartofi noi, merită să testați rețeta aceasta. Alte rețete cu cartofi găsiți aici.
I-am servit cu brânză rasă, alături de un sos de usturoi cu mărar și degețele de pui, un adevărat răsfăț culinar de weekend! Dar cartofii sunt delicioși și simpli, lângă o salată sau alături de ouă ochi. Sigur le găsiți voi potrivirea perfectă!
Cartofii i-am condimentat cu mixurile de condimente Herbs de Provence și Mary Jane de la SpiceHub, unde aveți 10% reducere la orice comandă, folosind codul SH10, pentru că sunteți cititori pe blogul acesta.
INGREDIENTE (2 porții)
4 cartofi potriviți;
1 lingură de untură; (sau unt)
1 lingură mix Herbs de Provence;
1 lingură mix Mary Jane;
1 crenguță de rozmarin proaspăt;
Sare și piper, după gust.
Opțional, pentru servire, brânză/cașcaval ras.
Am curățat cartofii și i-am feliat cu o răzătoare tip mandolină, apoi i-am lăsat cam o oră în apă rece, să mai iasă amidonul din ei. Dacă vă grăbiți, măcar 10 minute să îi lăsați în apă.
Am scurs apa și am șters bine cartofii cu prosoape de hârtie, să fie cât mai uscați. I-am pus într-un bol și am pus peste ei o lingură de untură topită, sare, piper, precum și mixurile de condimente. Am amestecat foarte bine, astfel încât fiecare felie de cartof să facă cunoștință cu untura și condimentele.
Am folosit o tavă mică, perfectă pentru două porții, și am așezat feliile pe lat, fără a le înghesui prea tare. Deasupra am pus rozmarinul proaspăt.
Am încins cuptorul la 200 de grade și am luat tăvița și am băgat-o (cu totul) într-o pungă pentru friptură. Dacă folosiți o tavă mare sau nu aveți pungi pentru friptură, acoperiți tava cu folie de aluminiu.
În prima fază, am copt cartofii pentru 40 de minute în pungă. Am scos punga, am pulverizat 2-3 fâsuri de ulei și am pus cartofii înapoi în cuptor să se rumenească, pentru alte 25 de minute, la 180 de grade. În funcție de cuptor și soiul de cartofi, timpul poate varia. Sunt gata când furculița intră ușor în ei, iar marginile sunt rumene și crocante.
Am ras caș peste ei și i-am servit imediat. Minunați au fost!
Îi încercați?
Poftă bună!