CIUPERCI LA TIGAIE CU UNT, USTUROI ȘI PĂTRUNJEL

Garnitură rapidă de ciuperci, bogată în proteină vegetală și nutrienți, cu un gust fenomenal! Se prepară în maximum 20 de minute (cu tot cu pregătiri!) și se potrivește în multe combinații: lângă fripturi, salate ori…. varianta cea mai cea: cu mămăligă și ou ochi moale. Adică, puneți frumușel într-un bol 2-3 linguri de mămăligă aburindă, un strat generos de ciuperci, un ou ochi sau poșat și, eventual, un piculeț de brânză rasă. Iese ceva de vis!

Dacă vreți să vă bucurați de aceste ciuperci în post, renunțați la unt și înlocuiți-l fie cu ulei, fie cu unt de cocos.

Am aromatizat ciupercile cu un mix de condimente de la SpiceHub, unde vă reamintesc că aveți reducere de 10% la întreaga comandă, folosind codul SH10.

Aici găsiți și alte rețete cu ciuperci, semn că le consumăm des, întrucât sunt sărace în calorii, bogate în nutrienți și foarte gustoase!

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci brune;

  • 1 lingură de ulei;

  • 20 g unt;

  • 2-3 căței de usturoi;

  • 1/4 de legătură de pătrunjel;

  • 1 lingură Mix Ciuperci;

  • Sare și piper, după gust.

Am tăiat cotoarele ciupercilor și le-am curățat bine cu o perie de eventualele impurități, apoi le-am feliat, cu tot cu codițe. Am pus la încins o tigaie încăpătoare, am adăugat untul și uleiul, apoi ciupercile. Am sotat la foc mediu, nu am vrut să se fiarbă, ci să se rumenească.

După ce au început să lase lichid, am adăugat sare, piper și mixul de condimente, continuând să le sotez la foc iute, amestecând constant, până ce s-a evaporat tot lichidul.

La final, am adăugat 3 căței de usturoi pisați și o mână bună de pătrunjel verde tocat. Gata de servire! V-am promis că e o rețetă pe repede înainte, nu?

Să le încercați, îi veți cuceri și pe cei care nu se declară fani ciuperci!
Poftă bună!

Lasă un răspuns