BOMBOANE CU NUTELLA ȘI ALUNE DE PĂDURE

Vă propun un desert festiv, potrivit lângă cafea, dar cu care vă puteți impresiona și invitații (după pandemie!). Se face în 10 minute, din 4 ingrediente de bază și cu un minim de efort. De fapt, se fac atât de ușor, încât pot fi făcute chiar și de un copil!

Bomboanele se pot adapta gusturilor voastre și puteți adăuga și alte ingrediente, precum: fructe uscate, stafide, fulgi de cocos, bucățele de rahat, etc. Eu le prefer în forma pe care o veți regăsi mai jos, seamănă la gust cu celebrele Ferrero Rocher. (Și, între noi fie vorba, știm exact ce conțin și au mai puține calorii – 48 kcal, la dimensiunea făcută de mine).

Și dacă tot mi-am adus aminte, nu uitați să încercați și tortul Ferrero Rocher.

INGREDIENTE (30 buc)

  • 75 g biscuiți populari mărunțiți;

  • 125 g Nutella;

  • 50 g alune de pădure mărunțite;

  • 40 ml lapte;

  • 25 g alune de pădure pentru decor.

INDICAȚII

  • Am mărunțit biscuiții la robot, apoi i-am transferat într-un bol și am adăugat peste ei restul ingredientelor: nutella, 50 g alune de pădure și laptele. Puneți laptele puțin câte puțin, până obțineți un amestec ușor de modelat, dar nu moale!
  • Am format bomboanele în palmă, le-am tăvălit prin alune (puteți folosi nuci mărunțite sau chiar fulgi de cocos), apoi le-am așezat pe hârtiuțe pentru bomboane. Dacă nu aveți, le puneți direct pe platou.

    După modelare, dați bomboanele la rece pentru 30 de minute înainte de a le servi. Bomboanele se păstrează la frigider pentru 3-4 zile.

Poftă bună!

Lasă un răspuns