TORT FERRERO ROCHER

Începem săptămâna cu o rețetă grandioasă: tort Ferrero Rocher. Este un tort ciocolatos, cu aromă de alune de pădure, cu nutella din belșug și decor crocant de alune și chips-uri de ciocolată. Vine la fix rețeta asta pentru că, se pare, 27 ianuarie este ziua internațională a ciocolatei, care vine fix după ziua internațională a soțului. Nimic nu e întâmplător!

Eu zic că nu ai cum să îi reziști. Se face ușor, deși pare foarte elaborat și are un gust de neuitat! Nu calculăm caloriile, de data asta!

INGREDIENTE BLAT

  • 300 g alune de pădure;

  • 300 g făină cu praf de copt;

  • 4 ouă;

  • 180 g unt la temperatura camerei;

  • 1 lingură extract de vanilie,

  • 160 ml lapte;

  • 130 g zahăr;

  • 1 praf de sare;

  • 1 plic de praf de copt. (Opțional)

INDICAȚII

  • Într-o tigaie, am prăjit puțin alunele, cât să le intensific aroma, le-am lăsat să se răcească bine, apoi le-am râșnit fin. 
    Am mixat untul moale, la temperatura camerei, cu zahărul și vanilia, apoi am adăugat ouăle, unul câte unul, laptele și ingredientele uscate: făina și alunele de pădure. 
    Dacă folosiți făină obișnuită, adăugați un pliculeț de praf de copt în aluat. 
  • Blatul se coace în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade, pentru aproximativ 45 de minute sau până ce trece testul scobitorii. Eventual, dacă vi se pare că se rumenește prea tare deasupra în timpul coacerii, îl acoperiți cu hârtie de copt și îl lăsați la cuptor în continuare, atât cât are nevoie.
    Totodată, puteți împărți compoziția în 2, 3 sau 4 părți egale și să le coaceți pe rând, ca pe niște foi. 
    Eu am împărțit compoziția în 2 părți (cântărite!), pe care le-am copt separat, apoi fiecare parte am tăiat-o în 2, obținând 4 bucăți de blat. 
    Blatul se feliază cu grijă, după răcirea completă. Opțional, în funcție de preferințe, îl puteți însiropa sau nu. Eu l-am lăsat așa, cât să tragă din umiditatea cremelor. 
    Blatul se poate păstra 3 zile la frigider, învelit în folie alimentară, înainte de montarea tortului. 

INGREDIENTE CREMA

  • 400 g ciocolată 50% cacao;

  • 400 ml smântână pentru frișcă;

  • 100 g zahăr pudră;

  • 500 g mascarpone;

INDICAȚII

  • Am topit ciocolata împreună cu smântâna pentru frișcă și zahărul, apoi am lăsat-o să se răcorească. Am dat-o câteva ore la frigider, după care am mixat-o cu brânza mascarpone.
    Crema este gata! O puteți folosi imediat după mixare.

INGREDIENTE CREMĂ

  • 250 g mascarpone

  • 130 g nutella;

  • 50 g alune mărunțite.

INDICAȚII

  • Pentru că mi-am dorit un gust cât mai asemănător cu celebrele bomboane, am mixat un minut brânza cu nutella (nu mai mult, aveți grijă să nu se taie), apoi am adăugat alunele și am omogenizat cu o spatulă.

    Gata și a doua cremă!


INGREDIENTE EXTRA

  • 150 g nutella;

  • 50 g alune pentru decor;

  • Chips-uri de ciocolată, bomboane de ciocolată, alune de pădure întregi, etc.

Am montat tortul pe un platou, după cum urmează (de jos în sus): blat, nutella (da, am uns blatul cu nutella pentru că tortul avea prea puține calorii!), crema 1 de ciocolată, blat, crema 2 de ciocolată și alune, blat, nutella, crema 1 de ciocolată, blat, crema 1 de ciocolată (am păstrat pentru a îmbrăca tortul) și decor. (Alune mărunțite pe lateral, chipsuri de ciocolată, bomboane Ferrero Rocher și alune întregi deasupra)

Nu am mai multe poze din timpul preparării sau cu secțiunea, întrucât nu intenționam să public rețeta, dar după reacțiile de pe pagina de facebook, acest lucru a fost absolut necesar, astfel încât să se bucure cât mai multă lume de acest tort!

Poftă bună!

Lasă un răspuns