BRIOȘE CU BANANE (de post)

După succesul pe care încă îl are rețeta mea de brioșe cu banane și, fiind în post, m-am gândit să vă prezint și varianta vegană a acestora. Gustul este neschimbat, fac pariu că, dacă vi le pun una lângă alta să le gustați, nu veți putea face diferența. Interior pufos, ușor umed, aromate și bune de tot! În cele de azi am pus doar picături de ciocolată neagră (pe care le puteți lua cu 10% reducere de la SpiceHub, folosind codul SH10), ar fi mers și o mână de nuci, dar Ștrumfilinca mi-a interzis categoric. Dacă vouă vă permit micii șefi, puneți nuci sau alune, că vor fi și mai bune!

Bananele prea coapte, știți, cele pe care nu le mai vrea nimeni, se transformă în adevărate delicii cu puțină imaginație, de vor vrea toți să le deguste! Aici găsiți multe rețete de reciclare a bananelor prea coapte, să nu cumva să le aruncați! În cel mai rău caz, când nu aveți nicio idee la îndemână, le feliați și le puneți în congelator, pentru smoothie sau înghețată cu banane.

INGREDIENTE (5 bucăți)

  • 100 g făină;

  • 50 g zahăr brun;

  • 2 banane coapte;

  • 30 ml ulei;

  • 1/2 de linguriță praf de copt;

  • Un vârf de cuțit de bicarbonat;

  • Un praf de sare;

  • 15 g picături de ciocolată plus 10 g pentru decor; (opțional)

  • vanilie, după gust.

Treaba merge repede (e drept, eu am avut ajutoare), deci puneți cuptorul la încins la 180 de grade. Am pasat bananele, am adăugat restul ingredientelor, am omogenizat cu o spatulă și… gata aluatul. Am pus în forme de silicon (5 mi-au ieșit mie!) și am presărat peste ele ciocolată. Le-am copt în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute, până se rumenesc și trec testul scobitorii.

După coacere, am scos brioșele din firme și le-am lăsat să se răcească pe un grătar pentru prăjituri. Rezistă bine 3-4 zile la temperatura camerei sau chiar mai mult, dacă le țineți în frigider. Eu obișnuiesc să fac porții mici, să putem varia mereu gustările!

Poftă bună!

Lasă un răspuns