CIUPERCI COAPTE CU UNT ȘI USTUROI

Garniturile noastre tradiționale: cartofi, orez, mămăligă, etc sunt toate bogate în carbohidtați și deloc dietetice. Vă las astăzi o idee de garnitură sau chiar fel principal, bogată în proteine vegetale, săracă în carbohidrați, gustoasă și sățioasă, gata în 20 de minute!

Ciupercile sunt versatile și gustoase, putând fi preparate în multe feluri, găsiți aici mai multe rețete cu ciuperci. Dar vă spun sigur, sunt extrem de bune prietene cu untul și usturoiul, este o combinație pe cât de simplă, pe atât de echilibrată!

INGREDIENTE

  • 1 kg de ciuperci;

  • 30 g unt topit;

  • 4 căței de usturoi pisat;

  • 1 lingură Herbs de Provence;

  • Sare și piper, după gust.

Am curățat ciupercile și le-am așezat pe o tavă antiaderentă. (Puteți folosi hârtie de copt dacă tava nu este antiaderentă).
Am încins cuptorul la 200 de grade.

Am topit untul și l-am amestecat cu usturoiul pisat și verdețurile de la Spice Hub. Am presărat sare și piper peste ciuperci, apoi, cu o lingură, am pus din amestecul de unt, peste flecare ciupercuță.
Am dat tava la cuptir pentru 15-20 de minute, până se rumenesc ciupercile.

Ce arome minunate! Le-am servit calde, cu salata de primavara. Perfecte! Merg și pe post de garnitură la friptură, la fel de bine! Iar dacă țineți post, înlocuiți untul cu ulei vegetal și reduceți puțin cantitatea.

Poftă bună!

Lasă un răspuns