ÎNGHEȚATĂ CU BANANE (de post)

Să ridice mâna sus cine cumpără prea multe banane! Eu și când spun că am luat puține, tot mă trezesc că se coc prea repede și rămân nemâncate. Însă nici nu mă gândesc să le arunc: sunt perfecte pentru chec cu banane, smoothie, brioșe, terciuri sauuuu…. înghețatăăă!

Și pentru că suntem în post și se apropie vara, vă las cea mai simplă rețetă de înghețată vegană, cu gust autentic de înghețată de ciocolată, din doar 4-5 ingrediente, fără zahăr, sănătoasă, dietetică și gata în câteva secunde! Știți care e partea cea mai grea? Să nu o mâncați direct din vasul robotului, căci odată ce guști, nu te mai poți opri!

INGREDIENTE

  • 2 banane coapte, feliate și congelate;

  • 4 linguri de lapte de migdale;

  • 1 lingură de unt de arahide/orice alt unt de nuci;

  • 1 lingură de cacao;

  • 1 lingură de sirop de agave (opțional);

  • 1 lingură de alune mărunțite (opțional).

Bananele prea coapte le feliați și le puneți într-o pungă la congelator, că nu se știe când aveți poftă de înghețată! Bananele trebuie să stea minimum 6 ore în congelator înainte de a le transforma în înghețată și se pot păstra 1-2 luni.
Iar când vă lovește pofta, puneți bananele în vasul robotului (nu încercați asta în blender decât dacă aveți unul de mare putere, altfel îl veți prăji!), împreună cu untul de arahide, lingura de cacao și laptele de migdale sau alt lapte vegetal care vă place. Dacă alegeți să folosiți îndulcitor, puneți-l tot acum.

Mixați de câteva ori, apoi adunați ce sare pe pereții vasului și mixați din nou, până ce totul se transformă într-o pastă fină și delicioasă! O puteți servi imediat, în stilul soft serve, sau o puteți muta într-o casoletă cu capac, o puteți orna cu nuci sau alune tocate și poate sta la congelator cel mult 2 ore înainte de servire, pentru a scoate cupe frumoase. Înghețata din pozele mele nu ajunsese încă la congelator, ca să vă faceți o idee despre consistență.

Este bună și pentru cei mici, și pentru cei mari, are un gust fantastic și se savurează fără mustrări de conștiință. Încercați și voi?

Aici găsiți o altă idee de înghețată vegană, iar aici găsiți o colecție de înghețate delicioase, potrivite pent

Poftă bună!

2 comentarii

  1. […] Bananele prea coapte, știți, cele pe care nu le mai vrea nimeni, se transformă în adevărate delicii cu puțină imaginație, de vor vrea toți să le deguste! Aici găsiți multe rețete de reciclare a bananelor prea coapte, să nu cumva să le aruncați! În cel mai rău caz, când nu aveți nicio idee la îndemână, le feliați și le puneți în congelator, pentru smoothie sau înghețată cu banane. […]

Lasă un răspuns