BRIOȘE CU BANANE (4 variante)

Pornind de la această rețetă și având 3 banane pe drumul pieirii, m-am apucat de niște delicioase 
brioșe, în 4 variante: simple, cu nuci, cu nuci și fulgi de ciocolată fără zahăr și doar cu fulgi de ciocolată fără zahăr. Minunate de pus în pachet pentru școală sau birou, cu ingrediente sănătoase și nutritive, pot înlocui cu succes orice ”dulce” din comerț.
INGREDIENTE: (15 brioșe)
  • 3 banane mari coapte;
  • 250 g de făină;
  • 150 g îndulcitor/zahăr;
  • 125 g unt;
  • 2 ouă;
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • 1 lingură de extract de vanilie.
  • opțional: fulgi de ciocolată și nuci.

Am mixat untul (neapărat să fie la temperatura camerei) cu îndulcitorul până când obținut o cremă fină, apoi am adăugat extractul de vanilie și ouăle și am omogenizat. Am pasat bananele și le-am adăugat peste compoziția de unt, îndulcitor și ouă. Ușor, am încorporat făina și bicarbonatul în compoziție, cu grijă să nu se formeze cocoloașe.

Am folosit o tavă de 12 brioșe, însă aluatul a fost ceva mai mult, așa că am pus și în 3 forme de brioșe din silicon.

Am pus hârtie pentru brioșe în forme și am umplut fiecare formă până la jumătate. 7 le-am lăsat simple, iar celelalte 8 s-au împărțit cam așa: 4 cu fulgi de ciocolată, 2 cu fulgi de ciocolată și nucă și 2 doar cu nucă.


Am completat cu aluat până ce fiecare formă a fost cam 3/4 plină, apoi am presărat câțiva fulgi de ciocolată fără zahăr. Un pic de ciocolată (nevinovată) în plus nu strică niciodată!

Am lăsat la cuptor cam 25 de minute, la 180 de grade. (până trec testul scobitorii și sunt frumos rumenite)
Poftă bună!

3 comentarii

  1. Buna seara! Eu am niste banuti de ciocolata cumparati din plafar, cu indulcitor. Banuti/fulgi de ciocolata se gasesc in toate hipermarket-urile, la raionul de prajituri.

Lasă un răspuns