Le-aș putea numi brioșe pentru gospodine începătoare pentru că se fac extrem de ușor, fără tehnici speciale, din ingrediente puține, se coc rapid și sunt absolut delicioase! Le puteți adăuga orice fel de topping, eu am ales să fac 3 cu fulgi de ciocolată și alune și 3 cu coajă de portocală confiată. Ambele variante sunt foarte gustoase!
Servings
6 brioșe
Prep time
5 min
Cooking time
15-20 de min
INGREDIENTE
140 g făină;
1 linguriță de praf de copt;
2 ouă;
100 g zahăr;
65 ml ulei;
65 ml lapte;
1 lingură de extract de vanilie/esență de vanilie;
opțional, ciocolată, nuci, alune, fructe confiate, etc.
INDICAȚII
- Am pus toate ingredientele într-un bol și le-am mixat până ce compoziția s-a omogenizat.
- Am împărțit compoziția în 6 forme de hârtie, puse în tava de copt. Am adăugat deasupra coajă de portocală confiată și fulgi de ciocolată și alune mărunțite.
- Am dat brioșele la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 15-20 de minute, până s-au rumenit ușor și au trecut testul scobitorii.
Brioșele sunt pufoase și foarte aromate, sunt ideale pentru mic dejun sau gustare și se pot lua la pachet, la școală sau la birou.
Poftă bună!