Pieptul de pui cred că este una dintre cele mai folosite cărnuri, în variate rețete și modalități. Este bogat în proteine, grozav de folosit în rețete, însă și destul de sensibilă linia dintre a găti un piept de pui gustos și de a servi o mâncare fadă, fără aromă,
Vă propun astăzi o modalitate delicioasă de a găti pieptul de pui, o rețetă low carb, gata în aproximativ 40 de minute, ce poate fi servită la prânz sau cină, după preferințe.
2 porții
10 minute
30-40 minute
aprox. 300 kcal/porție
INGREDIENTE
1 piept de pui;
60 g cremă de brânză;
40 g cașcaval;
1 lingură de ulei de măsline;
1 ardei iute jalapeno (proaspăt sau murat);
1 linguriță de boia de ardei dulce;
1 linguriță de usturoi granulat;
1 linguriță de pesto verde;
1/2 de linguriță de busuioc;
sare, după gust.
INDICAȚII
- Am încălzit crema de brânză pentru 20 de secunde la cuptorul cu microunde (musai acoperită!), apoi am adăugat cașcavalul ras și sosul pesto.
- Am pregătit pieptul de pui, l-am tăiat în două și am crestat fiecare jumătate în câte 3 ”buzunare”. Am condimentat carnea cu sare, usturoi granulat, boia de ardei dulce și busuioc mărunțit.
- Am omogenizat amestecul de brânză și am umplut ”buzunărașele” pieptului.
- Am pus pieptul de pui într-o tavă termorezistentă
pe hârtie de copt, am adăugat feliuțele de ardei (le puteți omite dacă nu mâncați picant), l-am stropit cu ulei de măsline și l-am dat la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 35-40 de minute, până ce s-a rumenit. - Acest preparat se potrivește grozav alături de o salată verde, fără altă garnitură, pentru a fi potrivit în diete sau, dacă doriți și nu vă numărați caloriile, îl puteți combina cu cartofi sau orez.
Poftă bună!