Vă propun o nouă rețetă de desert cu căpșune, să le folosim din plin, atât cât ține sezonul lor! Dacă nu sunteți fan căpșune, puteți folosi alte fructe în ruladă, însă mie varianta de ciocolată – mascarpone – căpșune mi se pare, de departe, cea mai reușită.
Servings
10-12 porții
Prep time
30 min
Cooking time
60 min
INGREDIENTE
6 ouă;
4 linguri de făină (110 g);
2 linguri de carob (40 g)/cacao;
6 linguri de zahăr (150 g);
1 lingură de extract de vanilie;
250 g mascarpone;
100 g fulgi de ciocolată cu lapte;
200 g căpșune;
200 ml smântână pentru frișcă;
50 g zahăr pudră.
INDICAȚII
- Am bătut ouăle spumă cu zahărul și extractul de vanilie până ce au crescut în volum și au devenit cremoase.
- Am adăugat ușor restul ingredientelor pentru blat, respectiv făina și carobul și am omogenizat cu o spatulă, prin mișcări largi, pentru a păstra cât mai mult din aerul încorporat în ouă, apoi am turnat în tava tapetată cu hârtie de copt. Opțional, puteți folosi 1/2 de linguriță de praf de copt, dacă nu sunteți siguri de cât de bine ați bătut ouăle, însă praful de copt poate face ca foaia de ruladă să fie neuniformă sau chiar să crape.
- Am dat blatul la cuptorul preîncălzit, la 170 de grade, pentru 15 minute. Am pregătit o hârtie de copt peste care am răsturnat blatul copt.
- Am dezlipit cu grijă hârtia pe care s-a copt blatul, apoi, cu ajutorul hârtiei pregătite, am rulat cât am putut de strâns și am lăsat blatul să se răcească.
- Am pregătit crema: într-un vas am pus brânza mascarpone și am mixat-o împreună cu smântâna pentru frișcă și zahărul pudră. După ce s-a întărit, am adăugat fulgii de ciocolată. Am întins blatul peste o folie alimentară și am așezat crema straciatella și căpșunele tăiate mărunt.
- Am rulat din nou, cu ajutorul foliei alimentare, apoi am dat la rece până la servire. (minimum 2 ore)
Poftă bună!