BUDINCĂ DE COZONAC

Ce faceți voi cu cozonacul rămas de la Paște? Eu am trei sugestii pentru voi:

  1. Dacă nu a apucat să se întărească îl feliați, îl înveliți în folie alimentară (câte 2-4 felii, cât se consumă), îl ambalați în pungi pentru congelator și îl puneți la păstrare în congelator pentru cel mult 45 de zile.
  2. Dacă încă mai aveți chef de mâncat cozonac, îl puteți savura înmuiat în lapte cald, pe post de mic dejun, în locul obișnuitelor cereale.
  3. Și…. ideea-regină a reciclării cozonacului: budinca de cozonac, rețeta noastră de astăzi! Vă spun doar atât: dacă există ceva mai bun decât cozonacul, aceea este budinca de cozonac!

Variante de budincă sunt multe, care mai de care mai calorice: cu brânză, adaos de nuci, stafide, gem ori ciocolată, cantități impresionante de unt, zahăr sau fructe uscate. Eu cred că sunt suficient de multe calorii în cozonac, încât nu are nevoie de adaosuri suplimentare. Totodată, un cozonac de casă este dulce, gustos și aromat, așadar nu văd de ce aș adăuga alte ingrediente în afara celor musai necesare. Dacă vi se pare câ nu e prea grozav cozonacul, aveți mână liberă să adăugați orice. Și, că tot veni vorba de ingrediente, budinca de cozonac numără 3: cozonac, lapte și ouă.
Încă o veste bună? O puteți pregăti de seara și să o coaceți dimineață, având un mic dejun plin de savoare.
Pe site găsiți și budincă de cornuri sau de pâine cu Nutella.

INGREDIENTE

  • 750 g cozonac;

  • 4 ouă;

  • 750 ml lapte;

  • Unt pentru uns tava.

INDICAȚII

  • Am uns o tavă termorezistentă cu unt, apoi am tăiat cozonacul cuburi și l-am așezat în tavă.
  • Am bătut ouăle cu un tel, am adăugat laptele și am amestecat bine, apoi am turnat amestecul peste cozonac.
  • Din acest punct, aveți două opțiuni: fie așteptați 15-20 de minute și dați budinca la cuptor , fie acoperiți tava cu folie alimentară și o dați la rece până la momentul coacerii.

    Budinca se coace la 180 de grade, pentru 35-40 de minute. (Până se rumenește și trece testul scobitorii).

Budinca se poate consuma în 3-4 zile. Este bună caldă, dar absolut delicioasă rece, de la frigider.

Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns