CHEESECAKE LA BORCAN (fără coacere)

Gândul îmi zboară deja la primăvară, zile însorite și ieșiri în aer liber, așa că mi-a venit o idee numai bună de păstrat în carnețelul vostru cu rețete: cheesecake to go, fără zahăr, fără coacere, ușor de făcut și de transportat.

Acest preparat nu este doar delicios, ci și hrănitor, așa că nu e musai să fie desert ori gustare, se pretează de minune și pentru un mic dejun pe care să îl pregătiți de seara și să îl luați la pachet.

Fie că îl veți savura la birou, în excursii ori la picnicuri cu prietenii, zic că mă veți pomeni pentru această idee de cheesecake fără coacere, fără zahăr, gelatină sau smântână dulce. Așadar, și destul de prietenos cu silueta!

Și cum nu țin doar pentru mine veștile bune, acest cheesecake nu conține zahăr, dar este îndulcit cu cea mai minunată cremă pe care am gustat-o vreodată (nu glumesc și nu exagerez!) – Melinis de mure în miere cremă. Dacă nu cunoașteți produsele Melinis, e momentul să faceți cunoștință: produse naturale românești de la Buzău, o experiență gastronomică absolut nouă și deosebită. Mai exact, fructele se contopesc cu mierea, la temperaturi sub 35 de grade, pentru a păstra toate proprietățile curative, în două variante: bucăți de fructe în miere sau miere cremă cu fructe.

Pentru rețeta de astăzi am folosit Melinis de mure în miere cremă, un deliciu cu gust intens de mure, potrivit de dulce, cu textură tartinabilă fină, din 3 ingrediente: miere polifloră, mure și lămâie. Sună incredibil, nu-i așa? Aruncați un ochi pe site, sunt multe variante din care puteți alege. Eu am testat vreo 6 variante și nu am vreo favorită, îmi plac în egală măsură. Ai mei, în schimb, au făcut clasamentul: soțul îl preferă pe cel delicat de pere, Ștrumfilinca e fan Melinis antioxidant de afine, iar Prâslea s-a împrietenit rapid cu varianta de Melinis cremă de goji.

Am pregătit pentru voi un giveaway fain pe pagina de facebook, unde vă aștept să vă înscrieți și să câștigați produse Melinis. (Până pe 5.02.2022!)

INGREDIENTE (2 porții)

  • 250 g brânză proaspătă; (5% grăsime am folosit);

  • 100 g cottage cheese light;

  • 3-4 linguri lapte animal/vegetal;

  • 2 linguri Melinis de mure în miere cremă;

  • 50 g biscuiți integrali;

  • 1 lingură unt de caju; (opțional)

  • 200 g mure congelate.

Am început cu sosul de mure: am pus într-o crăticioară murele congelate, împreună cu 2-3 linguri de apă și le-am gătit până ce s-au legat. Dacă doriți, puteți adăuga zahăr, eu nu am pus. Totodată, puteți înlocui acest sos cu dulceață sau gem de mure/fructe de pădure. Am lăsat sosul să se răcească la temperatura camerei, apoi l-am dat la frigider alte vreo 30 de minute, înainte de a trece la pașii următori.

Am mixat biscuiții (fără zahăr) cu o lingură de unt de caju, pentru textură și aromă. Puteți folosi și unt de arahide, de migdale sau de alune de pădure ori îl puteți omite, dacă nu vă place. Am mărunțit grosier biscuiții, pentru a păstra textura crocantă.

Pentru crema de brânză, am pus în vasul robotului de bucătărie brânza dulce, brânza cottage, cam 3 linguri de lapte de cocos (asta aveam la îndemână) și cele două linguri de Melinis de mure. Gustați și reglați dulceața după preferințele voastre: puteți pune mai mult sau mai puțin Melinis, în funcție de gustul final pe care îl doriți. Crema nu curge din lingură și se va mai întări la rece. Acest aspect poate varia ușor în funcție de lactatele folosite: dacă brânza dulce nu este uscată, puteți renunța la lapte.

Cu toate gata, m-am apucat de montat cheesecake-urile în borcane cu capac: un strat de biscuiți mărunțiti, un strat de cremă de brânză cu Melinis, un strat de sos de mure, iar biscuiți, cremă și decor din biscuiți și sos de fructe. Foarte simplu, nu-i așa?


De preferat, este să lăsați cheesecake-ul câteva ore bune la rece, înainte de servire, să se împrietenească aromele, să se așeze crema… Eu l-am lăsat peste noapte (cu greu!), dar a meritat din plin așteptarea!

/

Lasă un răspuns