SKINNY SAN SEBASTIAN CHEESECAKE (varianta cu brânză )

De când a devenit atât de cunoscută rețeta de cheesecake cremos, cu topping de ciocolată ori sos de fructe, mi-am propus să testez câteva variante low calorie și cred că am dat lovitura. 

Urmează să vă arăt și o variantă cu budincă proteică, însă astăzi rămânem la varianta cu brânză dulce și ricotta. De altfel, fix această variantă urmează să o pregătesc pentru sărbătorile pascale, pe post de pască fără aluat. Mă gândesc doar dacă să înlocuiesc ciocolata din compoziție cu stafide, să fie cât mai apropiată de varianta tradițională.

Ca idee, în varianta tradițională (cu aluat de cozonac) o felie generoasă de pască poate ajunge la aprox. 500 kcal, iar varianta mea nu va depăși 250, deci chiar merită să căutați alternative dietetice care să nu facă rabat de la gust!

Destul am trăncănit, trecem la treabă:

INGREDIENTE

  • 200 g brânză fină de vaci;

  • 250 g ricotta;

  • 45 g amidon;

  • 1 ou;

  • 100 g dulcișor/îndulcitor;

  • 1 linguriță extract de vanilie/ esență de vanilie;

  • 25 g picături termostabile de ciocolatǎ.

Prepararea o face și un copil: într-un bol, amestecăm toate ingredientele pana obținem o compoziție omogenă, apoi transferăm amestecul într-o formă tapetată cu hârtie de copt. (Eu am folosit una detașabilă cu diametrul de 18 cm).

Am copt cheesecake-ul pentru aproximativ 40-45 de minute, în primele 20 de minute la 175 de grade, apoi am redus la 170. Cuptorul era preîncălzit când am dat forma la copt.

După coacere, am lăsat prăjitura să se răcească lent, la temperatura camerei, apoi am porționat-o și am dat-o la frigider până la servire.

Nouă ne-a plăcut cu topping de căpșune, dar merge grozav și cu topping de ciocolată sau chiar ciocolată topită, dacă doriți un desert indulgent!

Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns