CHIFLE PUFOASE CU LAPTE ȘI FĂINĂ INTEGRALĂ

Toți ne dorim să mâncăm cât mai sănătos, așa că vă îndemn să vă preparați pâinea în casă. Cu drojdie sau cu maia, cu sau fără frămàntare, păinea de casă are un gust mai bun și este, de departe, mult mai sănătoasă!

Vă las astăzi o rețetâ de chifle pufoase, perfecte pentru sandwich-uri sau burgeri, care se păstrează moi până la 3 zile, datorită ingredientelor din compoziție. Pentru un plus de nutrienți, am adăugat și o cantitate mică de făină integrală.

INGREDIENTE

  • 250 g făină albă;

  • 30 g făină din măciniș integral;

  • 170 ml lapte călduț;

  • 30 g unt topit;

  • 5 g drojdie uscată;

  • 1/2 de linguriță de sare.

INDICAȚII

  • Am pus toate ingredientele în cuva mașinii de pâine, întâi lichidele, apoi solidele și drojdia în compartimentul special și am lăsat-o să frământe, conform programului. Am scos aluatul frământat, l-am pus într-un bol uns cu ulei și l-am lăsat să crească, la temperatura camerei, până ce și-a dublat volumul. (aproximativ o oră)
  • După dospire, am pus aluatul pe blatul de lucru, l-am prelucrat într-o baghetă, apoi l-am tăiat în 6 bucăți aproximativ egale. 
    Fiecare bucată am întins-o, apoi am împăturit-o ca în pozele de mai jos, după care i-am dat formă de bilă și am așezat-o într-o tavă în care am pus hârtie de copt.
  • Am acoperit tava cu folie alimentară și am lăsat chiflele să crească încă 25 de minute, la temperatura camerei.
    După ce au crescut, am uns chiflele cu lapte, am presărat deasupra lor semințe de susan și le-am dat la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 20 de minute, până s-au rumenit frumos.
    În cuptor am avut un vas cu apă, astfel încât coaja să rămână moale.
  • Imediat scose din cuptor, chiflele sunt usor tari, însă, pe măsură ce se răcesc, ele devin extra pufoase!

Dacă vreți să le oferiți copiilor sub doi ani, renunțați la sarea din compoziție sau o puteți înlocui cu un mix de verdețuri uscate.

Poftă bună!

Lasă un răspuns