Chiftea uriașă, chiftea aperitiv, ruladă de carne, meatloaf, îi spuneți cum vă place. Dar dacă deja vă gândiți la meniul de sărbători, ar fi bine să treceți rețeta aceasta pe listă. Este un aperitiv ușor, cu mai puțin de 100 kcal/felie, arată apetisant, este sățios și se face repede de tot!

Dar nu e musai să îl serviți ca aperitiv. Poate fi o idee execelentă pentru mic dejun, prânz sau cină, bogată în proteine și, totodată, prietenoasă cu silueta. La micul dejun se potrivește în lipii sau sandwich-uri, la prânz se poate servi cald lângă orez sau piure, iar la cina se asortează perfect cu o salată de legume proaspete sau murate. Așadar, este un preparat extrem de versatil și ar fi păcat să nu testați rețeta! Pont: pentru un aspect și mai fain, puteți adăuga ouă fierte întregi în compoziție, întocmai ca la drob.

INGREDIENTE
600 g piept de pui tocat;
140 g porumb din conservă;
1 ceapă mică;
1 ardei kapia mic;
3 căței de usturoi;
2 linguri de pesmet;
1 legătură de pătrunjel;
2 ouă;
Sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce, usturoi granulat.
În vasul robotului de bucătărie am pus: ceapa, ardeiul, usturoiul, pătrunjelul, carnea, condimentele și ouăle. Am mărunțit bine totul, apoi am adăugat pesmetul și porumbul și am amestecat totul cu o spatulă. Nu v-am oferit cantități pentru condimente, fiecare familie are propria preferință în materie de chiftele: unii vor mai usturoiate, alții pun mărar, miez de pâine, etc. Iar rețeta se adaptează bine la orice modificare, atâta vreme cât păstrați proporțiile.
Am pulverizat ulei de gătit într-o tavă de chec (puteți folosi orice altă formă doriți), am răsturnat amestecul, apoi am dat la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, pentru 40-45 de minute, până se rumenește bine.

După coacere, am scos chifteua din formă și am lăsat-o să se răcească pe un grătar. Ea se poate servi și fierbinte, imediat după coacere, dar este perfectă și rece, de la frigider. Totodată, se încălzește rapid la cuptorul electric sau la microunde.
Gata, din această compoziție veți obține aproximativ 15 felii, suficient pentru o masă în familie sau un platou frumos de aperitive.
Este simplu, nu-i așa?
Poftă bună!