CHIFTELUȚE DE CARTOFI CU CAȘCAVAL

Ce faceți cu piureul rămas? Vă spun eu! Să nu cumva să îl aruncați! Din el puteți face niște chifteluțe super faine, cu crustă crocantă și interior moale, ce pot sta mândre pe platourile cu aperitive sau din care puteți face o nouă garnitură pentru friptură. Sunt atât de faine încât merg mâncate și la gustare, lângă un pahar de sana. Dacă vă spun că nici nu le prăjim, ci le gătim la cuptor, să fie sănătoase și să le puteți oferi și celor mici?

INGREDIENTE

  • 250 g piure (cartofi fierți)

  • 80 g cașcaval ras;

  • 60 g făină;

  • 1/2 de linguriță de curcuma; (opțional)

  • Sare și piper, după gust;

  • 1 ou;

  • 1 gălbenuș pentru uns;

  • Un praf de boia de ardei dulce;

  • Semințe de susan. (Decor)

Dacă nu aveți piure de reciclat, fierbeți 3-4 cartofi și pasați-i, apoi lăsați-i să se răcească. Dacă folosiți piure rămas, nu e cazul să adăugați sare suplimentar, totul se reglează din gust.

Am pus ingredientele: piureul, oul, făina, curcuma (pentru culoare) și cașcavalul ras într-un bol, apoi am omogenizat amestecul de mâna. Rezultă un aluat moale și lipicios, așa trebuie să fie, nu adăugați făină în plus.
Am tapetat tava cuptorului cu hârtie de copt, apoi, cu mâinile umezite, am format biluțe de aluat pe care le-am așezat regulamentar.

Am uns biluțele de aluat cu gălbenuș de ou amestecat cu boia de ardei dulce, apoi am presărat semințe de susan peste ele.

Am copt chifteluțele pentru 20-22 de minute, la cuptorul preîncălzit, la 190 de grade.

După coacere, am scos tava, le-am lăsat să se răcească puțin în tavă și le-am mutat pe un platou, sunt gata de servire! Chifteluțele sunt bune și calde, și reci. Pot fi păstrate până la 4 zile la frigider și, eventual, le puteți încălzi ușor înainte de servire.

Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns