Mi-ați spus căvă plac ideile mele de #nofoodwaste, așa că vă aduc o rețetă nouă de waffles pentru micul dejun: din piureul rămas de la cină!

Aici găsiți și o altă idee de transformare a piureului rămas în chifteluțe!
Anual, în România, se aruncă peste 5 milioane de tone de alimente, așadar haideți să fim inventivi, cumpătați și să nu contribuim la această statistică!
Totul se prepară foarte simplu, iar dacă nu aveți piure de reciclat, trebuie doar să fierbeți un cartof măricel și să îl pasați, așa cum procedați de obicei când faceți piure, cu unt, lapte și condimente.

Aceste waffles sunt perfecte în combinație cu ou și se pot servi atât la micul dejun, cât și la brunch, prânz sau chiar picnic, alături de legume proaspete.

INGREDIENTE (2-3 bucăți)
150 g piure de cartof;
1 ou;
1 lingură parmezan ras;
2 linguri mozzarella rasă;
2 linguri de făină;
1 felie de șuncă; (opțional)
1 fir de ceapă verde;
1/2 de linguriță mix Oo, ouțe, oușoare;
1/2 de linguriță chives;
Sare și piper.
Condimentele sunt de la www.spicehub.ro și beneficiați de o reducere de 10%, la orice comandă, folosind codul SH10, doar pentru că sunteți cititori ai acestui blog!

Am încins aparatul pentru waffles și cât s-a încins, am pregătit ingredientele într-un bol și le-am amestecat bine.
Am copt vafele conform timer-ului de pe aparat, până s-au rumenit. Ele sunt crocante la exterior și moi în interior.
Noi le-am servit cu ouă ochiuri și legume.
Aici găsiți și mai multe idei de waffles.
Poftă bună!
Hey, foarte drăguțe aceste idei! Sunt binevenite!
*bine-venite 😬
[…] unt de arahide, dulceață sau orice alte combinații vă fac cu ochiul! Mie îmi plac și în varianta “sărată”, adică waffles neutre, fără îndulcitori sau arome, cu topping din cremă de brânză, ouă, […]