SĂRĂȚELE

Sunt convinsă că toată lumea are o rețetă de sărățele, moștenită de la bunici, mame sau mătuși, însă varianta mea, foarte nult simplificată, cred că este accesibilă tuturor, chiar și pentru începători în ale bucătăritului.

Nu știu de ce s-a împământenit ideea că durează ore bune să faci sărățele de casă. E drept, sunt rețete și rețete, însă în varianta propusă de mine, vă garantez că veți savura sărățele proaspete de casă în 30 de minute.
Așadar, vă invit să parcurgeți rețeta realizată cu făina Grania pentru prăjituri și să vă apucați de treabă:

INGREDIENTE (o tavă mare)

  • 200 g făină Grania pentru prăjituri;

  • 120 g telemea de oaie uscată;

  • 1 ou mic;

  • 1 lingură mare de smântână fermentată 35% grăsime; (aprox. 50 g)

  • 50 g unt rece;

  • 25 g untură;

  • Semințe de susan, chia, mac, chimen;

  • 1 gălbenuș pentru uns.

Am ras brânza și untul rece într-un bol, apoi am adăugat toate celelalte ingrediente și am amestecat cu mâna până am format un aluat legat și nelipicios. Nu este nevoie să frământați mult, însă ingredientele trebuie să fie bine încorporate în aluat.

Am împărțit aluatul în două pentru a întinde mai ușor foile. Am întins foi de aprox. 0,5 cm, cât mai dreptunghiulare, apoi am decupat sărățelele cu o rolă pentru pizza. Le puteți tăia în ce forme doriți.

Am așezat sărățelele în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt, le-am uns cu gălbenuș de ou și am presărat aleatoriu: semințe de susan, semințe de chia și chimen.

Am dat tava la cuptorul preîncălzit, la 190 de grade, prntru 15-17 minute, până se rumenesc frumos.

După coacere, am scos tava din cuptor și am lăsat sărățelele să se răcească aproximativ 10 minute, apoi le-am transferat într-o cutie metalică pentru prăjituri. După răcirea completă, am pus capacul cutiei, iar sărățelele rezistă astfel până la două săptămâni, devenind tot mai bune și mai fragede cu fiecare zi care trece.

Nu-i așa că e simplu tare să faci sărățele de casă, din ingrediente naturale?


Merg puse la mesele festive lângă aperitive, pot fi o gustare delicioasă lângă un pahar de lapte bătut sau chiar savurate la micul dejun, cu cremă de brânză și legume. Totodată, ele sunt grozave de luat la pachet sau de ronțăit la film, fiind apreciate și de cei mici, și de cei mari!

Vă aștept cu poze și impresii, dacă testați rețeta!

Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns