Cred că se conturează deja ideea noului meu desert preferat: clafoutis. Și am toate motivele: se pregătește rapid, cu orice fel de fructe aveți la îndemână (proaspete sau congelate), are o textură între budincă și prăjitură, este sărac în calorii, se poate servi călduț, cu înghețată sau rece, de la frigider, cu frișcă, este delicios și spornic!

Pe site găsiți multe rețete de clafoutis, ca dovadă a ceea vă povesteam mai sus, chiar și în variante sărate.
Nici nu știu să vă spun care este preferatul meu, dar vă pot garanta că rețeta de astăzi se potrivește perfect zilei mohorâte și, dacă vă plac prăjiturile cu mere, ați nimerit la fix!

INGREDIENTE
150 g făină;
100 g zahăr/îndulcitor stabil la copt;
4 ouă;
350 ml lapte;
4 mere potrivite;
Vanilie, după gust;
1 lingură mix Apole Pie;
Un praf de sare;
25 g fulgi de migdale;
10 g unt pentru uns tava;
2 linguri de pesmet.;
Zahăr pudră pentru ornat; (opțional)
Am uns cu unt și am tapetat cu pesmet o formă rotundă cu diametrul de 26 cm. Am amestecat ouăle cu laptele, făina, zahărul, vanilia și sarea , cu ajutorul unui tel până am obținut un aluat omogen, asemănător celui de clătite.
Am încins cuptorul la 180 de grade.
Am curățat merele de coajă și le-am feliat subțire, cu ajutorul unei răzători de tip mandolină. Am amestecat bine merele cu mixul Apple Pie, apoi le-am așezat în tava pregătită. Peste mere, am turnat aluatul, apoi am presărat fulgii de migdale.
Am dat prăjitura la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 35-40 de minute, până ce se rumenește ușor pe margini, iar mijlocul este ferm. Va crește foarte mult în cuptor, dar nu vă speriați, se lasă după coacere.



Am lăsat prăjitura să se răcească în tavă vreo 15-20 de minute, apoi am transferat-o pe un platou și am pudrat-o cu zahăr. Eu prefer acest desert rece, așa că am mutat platoul la frigider pentru câteva ore, înainte de servire.
Cel mai mult îmi place cu frișcă și sos caramel, dar prăjitura este perfectă și simplă sau alături de înghețată!

Poftă bună!