BUDINCĂ GRECEASCĂ DE OREZ CU LAPTE (RIZOGALO)

Chiar dacă primavara se lasă greu așteptată, eu tot cu gândul la vacanță și la zile însorite sunt. Și, vă spun sincer, după iarna asta, cu toate restricțiile și capriciile vremurilor, visez la un concediu în Grecia, în care să ne bucurăm de plajă și de soare, iar ființele astea mici care locuiesc cu noi și seamănă cu noi, să mă lase să citesc câteva pagini cu briza mării în nas. Atât! Nu e un vis prea complicat pentru o mamă, nu? Ei, bine lăsați-mă măcar să visez!

Fie că alegeți să savurați această budincă în Grecia sau pe plaiuri autohtone, vă spun ce așteptări să aveți: se poate servi la mic dejun sau gustare, rece de la frigider, pudrată din belșug cu scorțișoară sau cu mixul meu preferat de la SpiceHub, Apple Pie, ( la care aveți 10% reducere folosind codul SH10), este aromată și foarte cremoasă!

Era cât pe ce să uit: se prepară mai simplu și mai repede decât orezul nostru cu lapte! (Click pe link pentru mai multe rețete de orez cu lapte!)

INGREDIENTE

  • 120 g orez;

  • 500 ml de apă;

  • 500 ml lapte;

  • 2 linguri de amidon;

  • 100 g zahăr;

  • Vanilie, după gust;

  • Coajă rasă de lămâie, după gust.

Am pus apa la fiert, iar când a început să clocotească, am adăugat orezul, am amestecat, am lăsat focul mic și am acoperit cratița cu capac. Am lăsat orezul să fiarbă (el va absorbi cea mai mare parte din apă), conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Timpul mediu este de 15-18 minute.

După ce orezul a fiert, am tras cratița deoparte, am adăugat zahărul, vanilia, coaja de lămâie și 400 ml de lapte. Am pus din nou cratița pe foc mic și am lăsat-o să ajungă în punctul de fierbere. Între timp, am adăugat amidonul peste restul de lapte și l-am dizolvat. Când orezul cu lapte a început din nou să clocotească am adăugat amidonul desfăcut în lapte și am lăsat să mai fiarbă puțin, amestecând continuu, cât să se îngroașe.

Am lăsat budinca să ajungă la temperatura camerei în cratiță, apoi am mutat în cupe. Din aceste ingrediente vor rezulta 4-6 porții, în funcție de apetit.

Am mutat apoi budinca la frigider pentru câteva ore și am servit-o pudrată cu Apple Pie, dar, chiar dacă nu e în stil grecesc, o puteți asorta și cu dulceața voastră preferată!

Dacă vreți să transformați gustarea într-una mai dietetică, reduceți cantitatea de zahăr sau înlocuiți-o cu un îndulcitor natural, iar dacă pregătiți această rețetă în post, înlocuiți laptele cu unul vegetal!

Poftă bună!

Lasă un răspuns