SARAMURĂ DE PUI (la multicooker)

De mult plănuiam o saramură de pui, dar abia azi i-a venit vremea. Adaptată, bineînțeles, la condiții de apartament, și, așa cum v-am obișnuit, în stilul meu: rapid și fără prea mult efort.

Este o mâncare delicioasă, tradițională, bogată în nutrienți și săracă în grăsimi și carbohidrați, adică o alegere excelentă atât pentru masa de prânz, cât și pentru cină.

Merge bine cu ardei iute și mămăligă caldă, dar dacă nu vă place mămăliga se poate servi și cu pâine, paste, cartofi sau orez, fiecare cu preferințele lui!

INGREDIENTE (5-6 porții)

  • 700 g pulpe de pui dezosate;

  • 4 ardei kapia copți;

  • 400 g roșii tocate;

  • 8 căței de usturoi;

  • 2 frunze de dafin;

  • 1 linguriță de cimbru;

  • 1 lingură de ajvar iute (opțional);

  • 1 linguriță Red Onion;

  • 1/4 de legătură de pătrunjel;

  • 1 lingură de zahăr brun;

  • Sare și piper, după gust.

Condimentele folosite sunt de pe www.spicehub.ro, unde toți cititorii ZiceMami au reducere de 10% la orice comandă, folosind codul SH10.

Am pregătit carnea de seara: am condimentat-o cu sare și piper, apoi am bătut-o puțin cu ciocanul și am mutat-o într-un bol cu capac, la frigider. Acest pas nu este obligatoriu, dar scutește ceva timp, iar carnea se împruetenește mai bine cu condimentele. A doua zi, am scos carnea din frigider cu aproximativ o oră înainte de a mă apuca de gătit.

Am încins plita de fontă și am rumenit bine pulpele. Dacă aveți posibilitatea, le puteți frige la grătarul cu jar, în aer liber.

Între timp, în vasul multicooker-ului am pus ardeii copți (am folosit congelați), roșiile tocate din conservă (vara puteți folosi roșii proaspete, coapte la jar), ajvarul, condimentele, zahărul și usturoiul pisat. Peste toate acestea am adăugat aproximativ 500 ml de apă. Am setat programul Simmer pentru 15 minute.

Dacă gătiți saramura pe aragaz, adăugați ceva mai multă apă (1-1,5 l).
Când s-a finalizat programul, am depresurizat manual, am potrivit gustul de sare și piper, am adăugat carnea friptă și am setat din nou programul Simmer pentru 5 minute.

Am depresurizat aparatul, am mutat saramura într-un vas pentru servire, am presărat deasupra pătrunjel verde și cât saramura s-a răcorit puțin, am pus de mămăligă!

Tare bună a mai fost! Sosul este ușor picant, aromat, usturoiat, iar carnea este fragedă și are miros de grătar!

Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns