CLAFOUTIS CU PERE

Fie că alegeți să preparați acest minunat clafoutis pentru un mic dejun special sau ca desert, alegerea este una perfectă! Sărac în calorii, sărac în aluat, dar cu o textură cremoasă și plin de fructe, preparatul va încânta orice gurmand.

Am înlocuit zahărul cu eritriol pentru a fi și mai light, dar voi puneți ce doriți, oricum nu vă îngrașă! În varianta cu eritriol, o porție are 125 kcal, deci mai puțin decât o eugenie!

Pe site găsiți mai multe rețete de clafoutis, semn clar că sunt o mare iubitoare a acestui preparat. Se face rapid și fără efort, se potrivește cu mai toate fructele și se poate servi în nenumărate feluri: cu înghețată, frișcă, sos de caramel, pudrat cu zahăr, etc. Este bun călduț sau rece, de la frigider, și rezistă bine până la 5 zile, așa că puteți avea asigurată o gustare delicioasă pentru câteva zile în avans.

INGREDIENTE (8 porții)

  • 3 ouă;

  • 180 ml lapte;

  • 45 g făină;

  • 65 g eritriol/zahăr;

  • 50 g unt topit;

  • 500 g pere curățate;

  • 1 linguriță de mix Apple Pie;

  • Un praf de sare;

  • 1 linguriță de vanilie;

  • 1 bucătică de unt și 1 lingură de pesmet (pentru tavă).

Am încins cuptorul la 180 de grade.

Am topit untul, apoi am amestecat ingredientele pentru aluat într-un bol și le-am omogenizat cu un tel.

Am curățat perele de coajă și cotoare și le-am feliat subțire. Am condimentat perele cu mix Apple Pie de la SpiceHub, unde vă reamintesc că toți cititorii Zice Mami au 10% reducere, folosind codul SH10.

Am tapetat o formă antiaderentă, cu diametrul de 26 cm, cu unt topit și pesmet. Am răsturnat aluatul în tavă, apoi am așezat uniform perele feliate.

Am copt desertul pentru 50-55 de minute în cuptorul preîncălzit, până mijlocul devine ferm, iar marginile se rumenesc frumos.

Am lăsat clafoutisul să se răcorească în tavă, apoi l-am mutat pe un platou și l-am pudrat cu zahăr. Este numai bun pentru servit! Dar după gustul meu, este cu mult mai bun după ce se răcește câteva ore în frigider!

Poftă bună!

Lasă un răspuns