Fie că alegeți să preparați acest minunat clafoutis pentru un mic dejun special sau ca desert, alegerea este una perfectă! Sărac în calorii, sărac în aluat, dar cu o textură cremoasă și plin de fructe, preparatul va încânta orice gurmand.
Am înlocuit zahărul cu eritriol pentru a fi și mai light, dar voi puneți ce doriți, oricum nu vă îngrașă! În varianta cu eritriol, o porție are 125 kcal, deci mai puțin decât o eugenie!
Pe site găsiți mai multe rețete de clafoutis, semn clar că sunt o mare iubitoare a acestui preparat. Se face rapid și fără efort, se potrivește cu mai toate fructele și se poate servi în nenumărate feluri: cu înghețată, frișcă, sos de caramel, pudrat cu zahăr, etc. Este bun călduț sau rece, de la frigider, și rezistă bine până la 5 zile, așa că puteți avea asigurată o gustare delicioasă pentru câteva zile în avans.
INGREDIENTE (8 porții)
3 ouă;
180 ml lapte;
45 g făină;
65 g eritriol/zahăr;
50 g unt topit;
500 g pere curățate;
1 linguriță de mix Apple Pie;
Un praf de sare;
1 linguriță de vanilie;
1 bucătică de unt și 1 lingură de pesmet (pentru tavă).
Am încins cuptorul la 180 de grade.
Am topit untul, apoi am amestecat ingredientele pentru aluat într-un bol și le-am omogenizat cu un tel.
Am curățat perele de coajă și cotoare și le-am feliat subțire. Am condimentat perele cu mix Apple Pie de la SpiceHub, unde vă reamintesc că toți cititorii Zice Mami au 10% reducere, folosind codul SH10.
Am tapetat o formă antiaderentă, cu diametrul de 26 cm, cu unt topit și pesmet. Am răsturnat aluatul în tavă, apoi am așezat uniform perele feliate.
Am copt desertul pentru 50-55 de minute în cuptorul preîncălzit, până mijlocul devine ferm, iar marginile se rumenesc frumos.
Am lăsat clafoutisul să se răcorească în tavă, apoi l-am mutat pe un platou și l-am pudrat cu zahăr. Este numai bun pentru servit! Dar după gustul meu, este cu mult mai bun după ce se răcește câteva ore în frigider!
Poftă bună!