BRÂNZĂ MARINATĂ DE CAPRĂ

Sunt sigură că ați văzut pe rafturile supermarketurilor borcănele drăguțe cu brânză marinată în ulei și condimente. Dar dacă vă spun că o puteți prepara voi acasă, după preferințele voastre, în mai puțin de 5 minute? Această brânză delicioasă se poate consuma ca atare, la mic dejun, pe platourile de aperitive sau se poate folosi pentru a garnisi salate, omlete, ouă ochiuri, paste sau chiar preparate din carne și garnituri.

În varianta pe care v-o propun acum am folosit rozmarin, fulgi de chilli (de la SpiceHub, unde aveți 10% reducere la orice comandă, folosind codul SH10) și măsline, dar puteți jongla ușor cu condimentele: oregano, cimbru, usturoi, ardei iute, paprika dulce, dafin, etc. Totul ține de gust pentru că aveți de urmat o procedură extrem de simplă!

Alegeți o brânză de calitate: poate fi de oaie, vacă sau capră, feta, important e să fie destul de fermă, încât să poată fi tăiată cubulețe. O altă regulă extrem de importantă este să folosiți ulei extravirgin foarte bun, cu aciditatea cât mai mică. (Sub 0,8%, ce este peste acest prag, nu este ulei extravirgin).

Vâ las ingredientele pentru un borcan de 400 g, iar voi adaptați ingredientele după preferințe și necesități:

INGREDIENTE

  • 200 g brânză de capră;

  • 150 g ulei de măsline;

  • 3 crenguțe de rozmarin;

  • 1/2 de linguriță fulgi de chilli;

  • 8-10 măsline verzi.

Prepararea este o joacă de copii: tăiați brânza cubulețe, o transferați în borcan, adăugați printre ea măslinele și crenguțele de rozmarin, adăugați deasupra fulgii de chilli și completați cu ulei de măsline.

Puneți capacul și dați borcanul la frigider. Brânza are nevoie de minimum 12 ore pentru a se aromatiza și devine mai bună cu cât stă mai mult în borcan. Recomandarea este să o consumați în decurs de o săptămână, deși ar putea rezista chiar două. Și să nu cumva să aruncați uleiul rămas: se poate folosi pentru salate, carne, pâine, bruschete și se poate păstra la frigider timp îndelungat!

E simplu de tot, nu-i așa? Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns