CLĂTITE CU LAPTE DE MIGDALE

Clătite fără lactate, potrivite atât pentru persoanele cu alergii sau intoleranțe, cât și pentru cei care evită laptele animal și îl înlocuiesc cu variante vegetale.

Doar 4 ingrediente și 30 de minute libere (maximum!), atât vă sunt necesare pentru a obține clătite pufoase, subțiri, fără picătură de ulei sau zahăr, gata pentru a fi umplute cu ce aveți voi chef: dulce sau sărat.

Am vrut un gust neutru, motiv pentru care nu am folosit zahăr sau arome pentru că picii le preferă, evident, dulci, umplute cu gem, fructe sau miere ori pudrate cu zahăr, dar mie îmi plac cu brânză proaspătă și ceapă verde, cașcaval și șuncă sau cremă de brânză și somon, servite la mic dejun. În varianta aceasta, împăcăm toate gusturile din casă!

INGREDIENTE (15 – 17 bUcăți)

  • 750 ml lapte de migdale neîndulcit;

  • 150 ml apă minerală;

  • 250 g făină integrală/albă;

  • 4 ouă mari.

Am bătut bine cu telul toate ingredientele, astfel încât să obțin un aluat fin, spumos, fără cocoloașe. În funcție de făina folosită, aluatul poate absorbi cu până la 50 ml mai multă sau mai puțină apă. Începeți cu 100 ml de apă minerală și, în funcție de consistența aluatului, puteți crește până la 200 de ml.

Am copt clătitele în tigaia antiaderentă, neunsă. După cum vă cunoașteți tigaia, o puteți unge cu ulei, dacă știți că lipește.

Clătitele sunt delicate, m-am folosit de o spatulâ pentru a le întoarce, ies subțiri, pufoase și așteaptă cuminți să hotărâți cu ce doriți să le serviți! O clătită goală are mai puțin de 100 kcal, deci sunt o varianta mai ușoară, în comparație cu cele clasice.

Aici găsiți o varietate mare de rețete de clătite.

Poftă bună!

Lasă un răspuns