CELE MAI PUFOASE CLĂTITE

Sunt sigură că toți știți să faceți clătite și, de asemenea, că v-ați enervat cel puțin o dată: compoziția prea lichidă, compoziția prea densă, prima clătită se lipește întotdeauna, ouăle erau prea reci, făina nu e bună, etc. Rețeta asta este minunată, veți uita de orice fel de eșec în ale clătitelor. Vă poftesc la gătit:
INGREDIENTE:
  • 350 g făină;
  • 50 g unt topit;
  • 3 ouă;
  • 450 ml lapte 3,5%;
  • 300 ml apă minerală;
  • Un praf de sare.
Secretul acestei rețete este să cântăriți ingredientele. Veți obține compoziția perfectă, ce nu mai are nevoie de ajustări.
Mixați bine ouăle cu laptele, făina, sarea și untul. E posibil ca untul călduț în contact cu laptele rece să creeze cocoloașe. Nu vă faceți griji, se vor topi la prăjit. La final, adăugați apa minerală și omogenizați compoziția.
Nu vă rămâne decât să le prăjiți în tigaie (eu ung înainte de fiecare clătită tigaia cu un servețel îmbibat într-o linguriță de ulei, chiar dacă tigaia este Tefal și nu lipește).
Au ieșit 12 clătite perfecte, subțiri și pufoase.Se pot servi cu umpluturi dulci (gem, dulceață. nutella, miere și nuci, etc) sau sărate (cremă de brânză cu mărar, carne tocată cu suc de roșii, șuncă și cașcaval, etc)
Poftă bună!

2 comentarii

Lasă un răspuns