TARTĂ DE CIOCOLATĂ CU CĂPȘUNE (FĂRĂ COACERE)

Vă propun un desert rapid, fără coacere, ciocolatos și aromat cu căpșune proaspete. M-am insiprat de aici, însă am adaptat rețeta după gustul meu și ingredientele pe care le aveam la îndemână. Este o rețetă pe care trebuie musai să o încercați în sezonul căpșunelor!

Rezultatul este fabulos, iubitorii de ciocolată vor confirma asta!

Servings

10-12 porții<br>

Prep time

30 min

Cooking time

240 min

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiți de cacao;

  • 75 g unt topit

  • 100 g ciocolată cu lapte;

  • 200 g ciocolată neagră;

  • 100 g ciocolată albă;

  • 400 ml smântână pentru frișcă;

  • 30 g portocală confiață;

  • 250 g căpșune;

  • 1/2 de plic de tort gelee;

  • fulgi de ciocolată albă și alune mărunțite, opțional, pentru decor.

INDICAȚII

  • Pregătirea tartei durează cel mult 40 de minute, incluzând aici etapele de răcire, necesare preparării. Într-o crăticioară antiaderentă am pus ciocolata împreună cu smântâna pentru frișcă, la topit.
  • Avem nevoie de crema de ciocolată la temperatura camerei, așadar o vom prepara prima și îi vom da timp suficient să se răcorească până îi va veni rândul să o folosim. Puteți folosi doar ciocolată neagră, cu minimum 50 % cacao, eu am reciclat mai multe ciocolate începute.
  • Între timp, am pus biscuiții în vasul robotului de bucătărie împreună cu untul topit și i-am mărunțit până au căpătat o textură nisipoasă. Apoi, i-am așezat într-o formă de tartă, presând ușor cu fundul unui pahar, astfel încât biscuiții să acopere parțial și peretele tăvii.
  • Am dat blatul de biscuiți la frigider pentru 15 -20 de minute. Dacă aveți loc în congelator 4-5 minute sunt suficiente.
  • Peste blatul de biscuiți am turnat crema de ciocolată și frișcă, apoi am dat din nou la frigider pentru 20 de minute, să pot așeza decorul, fără să se scufunde.

  • Am pregătit căpșunele, le-am tăiat în jumătăți, apoi le-am pensulat cu tort gelee, preparat conform indicațiilor de pe ambalaj. Rolul jeleului este de a conserva textura și culoarea fructelor.
  • Am tăiat cubulețe portocala confiată pe care am adus-o din însorita Grecia, în vara trecută, tocmai pentru a-mi îmbogăți deserturile cu gustul autentic de portocală confiată. Portocala este bună prietenă cu ciocolata, dar dacă nu găsiți în magazine (eu am văzut într-un magazin de tip plafar), o puteți omite.
  • Am scos tarta și am ornat-o cu căpșunele date cu jeleu, portocală confiată, fulgi de ciocolată albă și alune mărunțite. Puteți folosi și ciocolată rasă, fulgi de migdale, iarăși e o chestiune de gust și imaginație!
  • Tarta are nevoie de minimum 4 ore de stat la rece înainte de servire, preferabil peste noapte!

    Se va tăia ușor, are o textură grozavă, îmbinând crocantul și crema de ciocolată și căpșunele acrișoare, sunt convinsă că va fi pe gustul vostru!

Lasă un răspuns