
Vă propun un desert rapid, fără coacere, ciocolatos și aromat cu căpșune proaspete. M-am insiprat de aici, însă am adaptat rețeta după gustul meu și ingredientele pe care le aveam la îndemână. Este o rețetă pe care trebuie musai să o încercați în sezonul căpșunelor!
Rezultatul este fabulos, iubitorii de ciocolată vor confirma asta!
Servings
10-12 porții<br>
Prep time
30 min
Cooking time
240 min
INGREDIENTE
250 g biscuiți de cacao;
75 g unt topit
100 g ciocolată cu lapte;
200 g ciocolată neagră;
100 g ciocolată albă;
400 ml smântână pentru frișcă;
30 g portocală confiață;
250 g căpșune;
1/2 de plic de tort gelee;
fulgi de ciocolată albă și alune mărunțite, opțional, pentru decor.
INDICAȚII
- Pregătirea tartei durează cel mult 40 de minute, incluzând aici etapele de răcire, necesare preparării. Într-o crăticioară antiaderentă am pus ciocolata împreună cu smântâna pentru frișcă, la topit.
- Avem nevoie de crema de ciocolată la temperatura camerei, așadar o vom prepara prima și îi vom da timp suficient să se răcorească până îi va veni rândul să o folosim. Puteți folosi doar ciocolată neagră, cu minimum 50 % cacao, eu am reciclat mai multe ciocolate începute.
- Între timp, am pus biscuiții în vasul robotului de bucătărie împreună cu untul topit și i-am mărunțit până au căpătat o textură nisipoasă. Apoi, i-am așezat într-o formă de tartă, presând ușor cu fundul unui pahar, astfel încât biscuiții să acopere parțial și peretele tăvii.
- Am dat blatul de biscuiți la frigider pentru 15 -20 de minute. Dacă aveți loc în congelator 4-5 minute sunt suficiente.
- Peste blatul de biscuiți am turnat crema de ciocolată și frișcă, apoi am dat din nou la frigider pentru 20 de minute, să pot așeza decorul, fără să se scufunde.
- Am pregătit căpșunele, le-am tăiat în jumătăți, apoi le-am pensulat cu tort gelee, preparat conform indicațiilor de pe ambalaj. Rolul jeleului este de a conserva textura și culoarea fructelor.
- Am tăiat cubulețe portocala confiată pe care am adus-o din însorita Grecia, în vara trecută, tocmai pentru a-mi îmbogăți deserturile cu gustul autentic de portocală confiată. Portocala este bună prietenă cu ciocolata, dar dacă nu găsiți în magazine (eu am văzut într-un magazin de tip plafar), o puteți omite.
- Am scos tarta și am ornat-o cu căpșunele date cu jeleu, portocală confiată, fulgi de ciocolată albă și alune mărunțite. Puteți folosi și ciocolată rasă, fulgi de migdale, iarăși e o chestiune de gust și imaginație!
- Tarta are nevoie de minimum 4 ore de stat la rece înainte de servire, preferabil peste noapte!
Se va tăia ușor, are o textură grozavă, îmbinând crocantul și crema de ciocolată și căpșunele acrișoare, sunt convinsă că va fi pe gustul vostru!