COVRIGEI 100

Am învățat această rețetă încă de la începutul diversificării Ștrumfilincăi, e simplă de tot! Aluatul are părți egale de unt, făină și brânză, poate fi decupat în forme de sărățele, biscuiți sau covrigei și are textură foietată, în multe straturi delicioase.

Din ingredientele de mai jos rezultă aproximativ 30 de bucăți (coapte în două tăvi). Pentru jumătate din covrigei am folosit mix All but Bagel de la Spice Hub, un amestec care conține: usturoi, ceapă, susan, mac, negrilică și sare roz Himalaya 20%, iar pe cealaltă jumătate am ras brânză cheddar.

Rețeta poate fi baby friendly folosind brânză proaspătă și renunțând la sare sau se poate adapta gusturilor celor mari. Vă las mai jos rețeta mea și vă promit covrigei de casă, fragezi și gustoși, rapid și simplu de preparat!

INGREDIENTE

  • 100 g unt gras, 82% grăsime;

  • 100 g făină;

  • 100 g brânză proaspătă, bine scursă;

  • 2-3 g sare (opțional);

  • 1 lingură de apă;

  • 1 gălbenuș de ou pentru uns;

  • 1 lingură All but Bagel, cașcaval ras, semințe, etc.

În bolul robotului de bucătărie am pus untul rece, tăiat bucățele, făina, brânza și sarea. Am mixat până ce am obținut o textură nisipoasă, apoi am adăugat apa și am mixat din nou, scurt, până ce aluatul s-a legat. Aluatul se poate frământa și manual, doar să nu frământați în exces pentru a nu dezvolta rețeaua de gluten și de a păstra textura fragedă.

Am învelit aluatul în folie alimentară și l-am dat la frigider pentru o oră. Dacă vă grăbiți, îl puteți da la congelator pentru jumătate oră. Dacă nu vă grăbiți și vreți să faceți aluatul în avans, acesta se poate păstra la frigider și 12 ore.

Am încins cuptorul la 180 de grade.
Am înfăinat ușor planșeta, am întins aluatul cu sucitorul într-o foaie de aproximativ 0,5 cm și am decupat covrigeii, apoi i-am așezat în tavă, i-am uns cu gălbenuș și am presărat peste ei All but Bagel pe prima tavă și cheddar pe a doua. Aluatul rămas după decupaj se adună, se întinde iar și se formează covrigei până îl terminați.

Dacă nu aveți formă pentru covrigei, îi puteți tăia în orice formă doriți.

Am copt covrigeii pentru 15-17 minute în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade.

După coacere, am mutat covrigeii pe un grătar până la răcirea completă. Odată răciți, pe pot depozita în cutie cu capac și se consumă în decurs de două săptămâni, devenind tot mai fragezi.

Sunt grozavi de ronțăit la film, de mâncat la mic dejun cu cremă de brânză, de gustărit lângă un pahar de lapte bătut sau iaurt și chiar de luat la pachet.
Poftă bună!

Lasă un răspuns