
Sigur s-a întâmplat și la voi să aveți nevoie să încropiți un desert rapid pentru musafiri neașteptați sau să vă fie poftă de ceva bun, de casă, care să se prepare aproape singur, cu un minim de efort. Această rețetă este minunată pentru situații de criză, dar și pentru situațiile în care sunteți prea ocupați sau obosiți să coaceți prăjituri cu x foi și y creme.
Servings
6 PORȚII
Prep time
15 min
Cooking time
60 min
INGREDIENTE
6 biscuiți digestivi;
250 g mascarpone;
200 ml smântână pentru frișcă;
3 linguri de îndulcitor/zahăr;
50 g fulgi de ciocolată;
opțional, pentru decor: fructe proaspete, sos de ciocolată, alune mărunțite, biscuiți mărunțiți, etc.
INDICAȚII
- Am montat acest desert în cupe individuale, eu nu am folosit cupe identice, le puteți adapta după dieta și vârsta invitaților.
Am pus de fundul paharelor câte un biscuite digestiv fărâmițat. Opțional, îl puteți însiropa cu 1 lingură de lapte îndulcit cu miere sau suc de fructe. Eu am ales fără sirop, întrucât mi-am dorit o textură crocantă. Iarăși, e o chestiune de gust! - Am bătut smântâna pentru frișcă împreună cu brânza mascarpone, iar când crema s-a întărit am adăugat fulgii de ciocolată și am omogenizat cu o spatulă.
- Am pus crema straciatella peste biscuiți, apoi am ornat cu căpșune proaspete, cremă de ciocolată și alune de pădure mărunțite. Am acoperit cu folie alimentară fiecare cupă și le-am dat la frigider. Cupele trebuie să stea la rece minimum o oră înainte de servire, ideal ar fi cam 4.
Așa-i că e foarte rapid?
Poftă bună!
