Din categoria ”primăvara și aromele ei” vă prezint o mâncare delicioasă și plină de vitamine, în care veți putea folosi multe verdețuri și care va plăcea și micilor mofturoși.
Servings
4 porții
Prep time
15 min
Cooking time
45 min
INGREDIENTE
500 g piept de pui;
200 ml smântână pentru gătit;
150 g smântână acrișoară 20% grăsime;
1 legătură de leurda;
2 fire de usturoi verde;
2 fire de ceapă verde;
1 ceapă;
4 căței de usturoi;
500 g ciuperci;
2 linguri de ulei de măsline;
1 legătură de pătrunjel verde;
sare și piper.
INDICAȚII
- Mi-am pregătit ingredientele, am tăiat pieptul de pui în fâșii, am curățat ciupercile și le-am feliat, apoi m-am ocupat de verdețuri.
- Vă sfătuiesc să folosiți o cratiță/tigaie pe care o puteți pune și la cuptor pentru că vom finaliza această rețetă cu ajutorul cuptorului. Așadar, am pus la încins o lingură de ulei într-o cratiță și am pus la rumenit pieptul de pui, după care l-am scos pe o farfurie. Pieptul de pui nu trebuie să fie complet gătit, ci doar ușor auriu.
- În aceeași cratiță, fără a adăuga grăsime suplimentară, am adăugat ciupercile feliate și le-am călit la foc iute. Ideea este să le rumeniți, nu să le gătiți în apă.
- După 5-6 minute, am scos ciupercile rumenite peste pui.
- În aceeași cratiță am pus a doua lingură de ulei și am pus la călit ceapa uscată, usturoiul feliat și verdețurile. (ceapa verde, usturoiul verde și leurda)
- După 2-3 minute, am adăugat înapoi puiul și ciupercile, cu tot cu zeama lăsată de acestea. Tot acum, am adăugat sare și piper.
- Am amestecat ambele tipuri de smântână cu 100 ml de apă și am adăugat în cratiță.
-
Am lăsat să dea în câteva clocote, apoi am mutat cratița în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 15 minute. Când mâncarea a fost gata, am presărat pătrunjel verde tocat. - Acest preparat se poate servi alături de mămăliguță, legume sote, orez sau chiar paste și este absolut delicios! Vă invit să testați rețeta și să îmi spuneți părerile voastre.
Poftă bună!