FURSECURI AMERICANE

De foarte mult timp îmi propusesem să scriu rețeta de fursecuri americane, faimoasele “chocolate chips cookies”. Ei bine, abia acum le-a venit rândul. Ale mele au picuri de ciocolată, dar și bucățele crocante de alune de pădure.

Mmmmm, sunt buni tare!

Îi testați?

Servings

12

Prep time

10 minute

Cooking time

13 minute

INGREDIENTE

  • 115 g unt topit;

  • 110 g zahăr brun;

  • 100 g zahăr alb;

  • 1 ou;

  • 150 g făină;

  • 1/2 de linguriță praf de copt;

  • 50 g picuri de ciocolată. (Și mai mult, dacă vreți)

  • 10-12 alune de pădure tocate grosier.

INDICAȚII

  • Am mixat untul topit cu zahărul, vanilia și oul până a devenit cremos, apoi am adăugat praful de copt și făina, încorporându-le în aluat cu o spatulă.
    Ulterior, am adăugat picurii de ciocolată și alunele mărunțite și am amestecat din nou.

  • Am încins cuptorul la 190 de grade, apoi, cu ajutorul unei linguri pentru înghețată, am pus aluatul în tavă, pe hârtia de copt. (Puteți lucra bilele de aluat și cu mâinile). Eu am format 12 biscuiți, însă îi puteți face mai micuți și pot ieși chiar 16. Fursecurile originale sunt mari, așa că am vrut să respect proporțiile.
    Lăsați loc între biscuiți, eventual îi puteți coace în două ture, întrucât ei se întind multicel la copt.

    Totodată, nu e musai să îi coaceți pe toți. Puteți forma biscuiții pe un vas tapetat cu hârtie de copt, îi acoperiți cu folie alimentară și îi puneți la congelator. Îi puteți păstra o lună în congelator. Când doriți să îi coaceți, îi transferați din congelator direct pe tava de copt.

    I-am lăsat la copt fix 13 minute. Timpul poate varia între 11 și 14 minute, în funcție de cuptor.
  • Fursecurile sunt foarte fragile cât sunt calde, așa că le-am lăsat 5 minute să se răcorească în tavă, apoi le-am transferat, cu ajutorul unei spatule, pe un grătar de prăjituri, până la răcirea completă.

    Se pot păstra în recipient închis ermetic până la două săptămâni.

Îi recomand lângă un pahar cu lapte călduț. Bineînțeles, îi puteți lua la pachet, înlocuind cu succes biscuiții din comerț.
Să aveți poftă!

Lasă un răspuns