FRIGĂNELE CU NUTELLA (LA CUPTOR)

Frigănele, french toast, pâine în lapte, budincă de pâine. Multe denumiri, însă, în esență, este vorba despre același preparat.

Rețeta asta este o adaptare modernă a frigănelelor din copilărie, trecute prin lapte și ou, prăjite în ulei încins și presărate cu zahăr.

Avantajele? Le pregătim de seara, iar dimineață frigănelele sunt numai bune de copt, renunțăm la ulei încins și folosim cuptorul, iar zahărul îl înlocuim cu cremă de ciocolată.

Este un mic dejun de răsfăț, de duminică, de savurat cu toată familia, când nimeni nu se grăbește. Se asortează de minune cu un pahar cu lapte sau o cană de cafea și garantează că vă veți începe ziua cu nivelul serotoninei ridicat, semn de zâmbete și voie bună.

Servings

4 porții

Prep time

10 minute

Cooking time

25-30 minute

INGREDIENTE

  • 4 ouă;

  • 200 ml lapte;

  • 1 lingură extract de vanilie/1 plic de zahăr vanilat;

  • 8 felii de pâine albă toast;

  • aprox. 2 linguri de nutella;

  • 10 g unt.

INDICAȚII

  • Am uns o tavă termorezistentă (tip tavă de chec) cu unt.
    Într-un bol am amestecat bine ouăle cu laptele și vanilia. Am uns fiecare felie de pâine cu nutella, apoi am format rulouri pe care le-am trecut prin amestecul de lapte și ouă, după care le-am așezat în tavă.
    În funcție de tava pe care o folosiți, adaptați cantitățile. În tava mea încap perfect 8 felii rulate.
  • Am turnat restul de lapte cu ouă peste rulouri în tavă, am acoperit cu folie alimentară și am dat la frigider peste noapte.
  • A doua zi, tot lichidul fusese absorbit, așa că am pus tava în cuptorul rece (nu puneți tava rece în cuptorul cald pentru că va crăpa) și am fixat la 200 de grade, pentru aproximativ 30 de minute, până s-a rumenit deasupra.

Eu am ornat-o cu un strat subțire de zahăr pudră și fire de nutella topită. Am servit-o caldă, cu felii de banana. Merge foarte bine și cu fructe de pădure, frișcă sau chiar înghețată dacă o pregătiți pe post de desert. La micul dejun nu prea ar trebui sa mâncați înghețată. 😋

Poftă bună!

2 comentarii

  1. […] Variante de budincă sunt multe, care mai de care mai calorice: cu brânză, adaos de nuci, stafide, gem ori ciocolată, cantități impresionante de unt, zahăr sau fructe uscate. Eu cred că sunt suficient de multe calorii în cozonac, încât nu are nevoie de adaosuri suplimentare. Totodată, un cozonac de casă este dulce, gustos și aromat, așadar nu văd de ce aș adăuga alte ingrediente în afara celor musai necesare. Dacă vi se pare câ nu e prea grozav cozonacul, aveți mână liberă să adăugați orice. Și, că tot veni vorba de ingrediente, budinca de cozonac numără 3: cozonac, lapte și ouă. Încă o veste bună? O puteți pregăti de seara și să o coaceți dimineață, având un mic dejun plin de savoare. Pe site găsiți și budincă de cornuri sau de pâine cu Nutella. […]

Lasă un răspuns