Aceste fursecuri le țin minte dintotdeauna, din vitrinele cofetăriilor. Se fac rapid, din câteva ingrediente simple și fără tehnici speciale. Se păstrează bine, chiar și o lună, în cutii cu capac.
Pentru preparare am folosit unt gras (82%), zahăr pudră vanilat, făină Grania pentru prăjituri, ouă și stafide.
INGREDIENTE (30-35 de bucăți)
100 g făină Grania pentru prăjituri;
100 g unt la temperatura camerei;
2 ouă;
100 g zahăr pudră vanilat;
100 g stafide.
Am mixat untul cu zahărul până a devenit cremos, am adăugat ouăle, pe rând, și am încorporat făina. Nu mixați excesiv făina, doar cât să se încorporeze, să nu se dezvolte rețeaua de gluten. Am adăugat stafidele și le-am amestecat, și pe acestea, cu o spatulă. Opțional, puteți stropi stafidele cu o lingură de rom. Eu am omis, știam că vor cere să guste și copiii.
Am încins cuptorul la 180 de grade și, cu o linguriță, am așezat mici grămăjoare de aluat, în tava pregătită cu hârtie de copt. Nu are rost să vă chinuiți cu poșul, oricum nu își păstrează forma la copt.
Am copt fursecurile cam 8-10 minute (până devin aurii pe margine). Durata de coacere poate varia, de la 5 la 12 minute, în funcție de cuptor, deci fiți cu ochii pe ele. Sunt gata când au marginile aurii, iar mijlocul este alb. După coacere, fursecurile sunt foarte fragile, așa că vă recomand să le lăsați 5-10 minute în tavă, să se răcească, apoi să le mutați pe un grătar pentru prăjituri.
După răcirea completă, puneți fursecurile într-o cutie metalică sau borcan (obligatoriu cu capac!) și le puteți savura în decurs de 3-4 săptămâni. Din experiență, vă spun că dispar rapid, așa că va trebui să le repetați, la cererea pofticioșilor.
Sunt fragede, se topesc în gură, pline de stafide, un deliciu de casă! A, și dacă nu vă plac stafidele, le puteți face cu merișoare, caise uscate, smochine sau chiar picături de ciocolată.
Poftă bună!