Orezul este un aliment foarte versatil, putând fi gătit în numeroase feluri, care mai de care mai delicioase! Pentru astăzi am ales o rețetă spaniolă, condimentată și aromată, cât să ne încălzească și burțile, dar și sufletele, pe vremea asta mohorâtă.

L-am asortat cu niște creveți gătiți după această rețetă, dar dacă vă grăbiți, îi puteți pune direct în orez, înainte de seta programul de gătire al multicookerului.

Eu am gătit orezul în multicookerul Tefal One Pot, în mai puțin de 30 de minute (cu tot cu pregătire), dar rețeta se poate adapta și pentru alte modele de multicooker sau chiar pentru gătirea tradițională pe plită.
INGREDIENTE (4 porții)
1 măsură de orez; (aprox. 200 g)
2 măsuri de supă de pui;
2 măsuri de apă;
1 ceapă;
1 ardei kapia;
1 ardei gras;
1 conservă de roșii tocate;
3 căței de usturoi pisați;
1 lingură de iarbă;
1 lingură Tasty Lucy;
1 lingură ulei de măsline;
Sare și piper.
Am setat multicookerul pe programul Brown, am adăugat uleiul, orezul, ceapa și ardeii tocați și am călit amestecul pentru vreo 8-10 minute. Orezul “prăjit” în această modalitate capătă o aromă nuciferă, absolut senzațională!
Peste legume, am adăugat conserva de roșii, usturoiul pisat, condimentele, 2 măsuri de supă de pui și 2 măsuri de apă, folosind paharul cu care am măsurat orezul.
Am setat programul Rice (9 minute) și am lăsat aparatul să se depresurizeze singur. În 15-20 de minute orezul absoarbe tot lichidul (poate părea apos în primă fază) și este perfect pentru servire.
Cât de bun a fost! Sper să îl încercați și voi!
