ÎNGHEȚATĂ STRACIATELLA

Pentru că mulți cititori mi-au cerut o rețetă de înghețată fără aparat și fără amestecare, m-am documentat bine și am găsit combinația perfectă de ingrediente: înghețată cremoasă, fără ace de gheață, fără aparat, fără amestecare, fără fierbere, fără ouă, fără lapte. Da, se poate! Și este atât de delicioasă, încât se poate califica la înghețata preferată a verii.

Ca să obțineți rezultatul perfect despre care vă povestesc, este important să nu înlocuiți și să nu renunțați la niciunul dintre ingredientele de bază: lapte condensat, smântână pentru frișcă (Pilos, LaDorna, Lăptăria cu Caimac, Olympus, nu Hulala, Meggle și alte porcării așa-zis vegetale) și o lingură de alcool.

Alcoolul din compoziție va împiedica formarea acelor de gheață, iar în combinație cu grăsimea din laptele condensat și smântână transformă amestecul într-o înghețată extrem de fină, fără amestecare manuală sau la mașină.

Așadar, vă prezint cea mai ușoară rețetă de înghețată:

INGREDIENTE

  • 400 g lapte condensat îndulcit;

  • 400 ml smàntână pentru frișcă;

  • 1 plic de zahăr vanilat;

  • 1 lingură de alcool; (eu am folosit lichior Sheridan’s)

  • 50 g fulgi de ciocolată;

Am bătut smântâna pentru frișcă cu zahărul vanilat până a devenit o frișcă fermă (nu o bateți prea mult, se poate separa în zer și unt), apoi am încorporat ușor în compoziție laptele condensat și alcoolul, păstrând cât mai mult aer, amestecând de jos în sus, prin mișcări largi. Am pus în compoziție fulgii de ciocolată și am amestecat din nou, apoi am turnat compoziția într-o formă de chec. Am ornat cu fulgi de ciocolată și sticks-uri de ciocolată mărunțite. Puteți pune ca decor și bucăți de Snickers, Mars sau brownie sfărâmată, Oreo Crumbs, alune, nuci sau fulgi de migdale.

Am acoperit tava cu folie alimentară și am dat la congelator pentru 6 ore. După 6 ore înghețata este “ready to serve”, adică nu are nevoie de timp de încălzire la scoaterea din congelator. Dacă vreți să înghețe bocnă aveți de așteptat 8-10 ore sau peste noapte și va trebui să o lăsați la temperatura camerei pentru 5-10 minute înainte de a o servi.

Laptele condensat nu îl confundați cu cel evaporat (pentru cafea), în rețetă se folosește lapte condensat îndulcit, pentru prăjituri. Îl puteți cumpăra din marile hipermarket-uri la conserve de 397 g, sticluțe (Lăptăria cu Caimac) sau îl puteți prepara în casă. O rețetă de lapte condensat de casă găsiți aici. Promit să postez curând și o rețetă cu lapte condensat fără lapte praf.
LE. Aveți aici o rețetă super simplă de lapte condensat din 2 ingrediente: lapte și zahăr pudră.

Până la această rețetă nu am mai obținut o textură atât de cremoasă nici la înghețatele în care amestecam din 30 în 30 de minute, d-apoi să visez la pus în congelator și atât!
Înghețata trebuie consumată din congelator în decurs de 3-4 săptămâni, dar vă garantez că, oricât de cumpătați ați fi, nu rezistă mai mult de 2, hai 3 zile!
Este fină, delicată, cremoasă, cu o aromă subtilă de lichior și plină de fulgi crocanți de ciocolată. Merită să o încercați, o veți pregăti toată vara!
Poftă bună!

📍📍📍

Prietenii de la @pastaidevanilie au lansat recent noua gama de esente pentru inghetata si creme la rece, Ice&Cream, avand o gama variata din care puteti alege cu ce sa va aromati baza de inghetata. Preferata mea este straciatella, cu adaos de fulgi de ciocolata. Gama intreaga o gasiti aici.

📍📍📍 Și foarte important, încă puteți beneficia de 10% reducere la orice comanda de pe site-ul https://pastaidevanilie.ro/ , folosind codul ZICEMAMI.

2 comentarii

Lasă un răspuns