ÎNGHEȚATĂ DIETETICĂ DE CĂPȘUNE

Pentru că tot am postat rețete de înghețată (ca să nu vă prindă vara nepregătiți), se cuvine să postez și o rețetă mai light, care poate fi făcută cu orice fruct de sezon și de care se pot bucura și cei mici, și cei mari care țin dietă sau sunt atenți la numărul caloriilor.

Eu am ales căpșunele pentru că am găsit deja în varianta românească, dulci și aromate. La vară merge făcută cu zmeură, mure, frăguțe…!
Dacă vreți să o oferiți copiilor puteți omite zahărul cu totul sau îl puteți înlocui cu miere, sirop de agave, zahăr de cocos, etc. Celor care țin dietă le recomand să înlocuiască zahărul cu un îndulcitor cu indice glicemic 0 (stevia, eritriol, Green Sugar, etc). Am calculat, în varianta cu zahăr și sirop de arțar are în jur de 130 kcal/100 g, deci absolut acceptabil pentru un răsfăț răcoritor.

INGREDIENTE

  • 400 g căpșune proaspete (spălate și curățate de codițe);

  • 400 g iaurt grecesc;

  • 100-150 g zahăr/îndulcitor, după gust;

  • 2 linguri de sirop de arțar.

Am pus în blender căpșunele, iaurtul, îndulcitorul și mierea și am mixat până am obținut un piure fin. Este de preferat să folosiți un iaurt mai gras (10%) pentru o înghețată cât mai cremoasă, dar merge și mai slab, cu mențiunea că va avea o consistență asemănătoare sorbetului. Totodată, ajută la preparare ca iaurtul și căpșunele să fie reci înainte de blenduire. Dacă vă deranjează semințele, puteți trece piureul printr-o sită deasă înainte de a pune compoziția la mașină. Eu l-am lăsat cu semințe, nu mă deranjează deloc!

Am pus compoziția în vasul mașinii de înghețată (răcit pentru minimum 12 ore în congelator) și am lăsat mașina să amestece cam 35 de minute.

Am mutat amestecul într-o casoletă cu capac, la congelator. Are nevoie de aproximativ 3-4 ore de repaos în congelator, înainte de a o servi.
Dacă nu aveți o mașină de înghețată, puneți amestecul la congelator și va trebui să îl amestecați la fiecare 30 de minute până îngheață. (3-4 ore).

Este absolut delicioasă, se simte bine aroma căpșunelor și se consumă fără regrete. Noi am servit cu dulceață de căpșune și căpșune proaspete.
Poftă bună!

Lasă un răspuns