ÎNGHEȚATĂ DE VANILIE CU NUCI CARAMELIZATE ȘI SOS CARAMEL

Aceasta va fi o rețetă foarte scurtă. De fapt, am combinat mai multe elemente și am obținut acest nou deliciu: o înghețată cremoasă și delicioasă, plină de nuci caramelizate și garnisită cu sos caramel. Să vă spun cum:

  1. Am făcut baza de înghețată de vanilie – rețeta de aici. Am dat amestecul la rece câteva ore.
  2. Într-o tigaie antiaderentă am pus cam 30-40 g de nuci și le-am lăsat vreo 2 minute, apoi am adăugat o lingură de sos caramel și le-am lăsat încă 1-2 minute, până ce toate nucile au fost învelite în sos. Am răsturnat amestecul pe o hârtie de copt și l-am lăsat să se răcească.

3. Am turnat amestecul răcit în mașina de înghețată și am lăsat-o să își facă magia pentru 30 de minute. După cele 30 de minute, am adăugat nucile caramelizate (mărunțite la cuțit) și am lăsat mașina să amestece încă 5 minute.
4. Am transferat înghețata într-o casoletă de plastic cu capac și am dat-o la congelator peste noapte. (Sunt suficiente vreo 3 ore, dar eu am preparat-o seara!)

5. Înainte de servire se lasă câteva minute la temperatura camerei. Noi am servit cu sos caramel și cei mai buni biscuiți din lume.

Testați și voi pentru un desert delicios și răcoritor!

Lasă un răspuns