ÎNGHEȚATĂ RAPIDĂ CU BANANE ȘI CREMĂ DE CIOCOLATĂ

Știți ce nu trebuie să vă lipsească vara asta din congelator? Bananele feliate! Da, bananele alea prea coapte pe care nu le mai mâncați le puneți frumușel, feliate, în pungi pentru congelator și faceți din ele înghețată, oricând aveți poftă!


Cea mai faină parte la înghețata asta este că o puteți servi pe loc, fix din bolul robotului de bucătărie, în stilul soft serve. Sau, dacă preferați să fie mai tare, o puneți vreo două ore la congelator, fără să o amestecați, fără mașină de înghețată și fără bătaie de cap!

INGREDIENTE (2-3 porții)

  • 2 banane feliate și congelate;

  • 2 linguri de cremă de ciocolată;

  • 1 lingură de unt de arahide (opțional);

  • 2-3 linguri de lapte; (de soia am pus eu)

  • 1 lingură fulgi de ciocolată. (Opțional)

Totul se întâmplă în mai puțin de două minute: puneți bananele direct din congelator în vasul robotului de bucătărie, împreună cu crema de ciocolată, untul de arahide (dacă vreți să îl folosiți, dar vă spun că echilibrează perfect gusturile) și 2-3 linguri de lapte, animal sau vegetal. Mixați până obțineți o textură fină.

Gata! Fie serviți direct din bol (🙈), fie puneți în cupe, fie o puneți într-o casoletă cu capac și o dați la congelator vreo două ore. Eu am adăugat și ceva fulgi de ciocolată, dar este opțional, îi puneți dacă vă plac. Sau îi înlocuiți cu alune, migdale, bucăți de ciocolată, vedeți voi!

E grozavă, nici nu ai zice că este atât de inocentă, întrucât are gust de înghețată de ciocolată veritabilă! Aici găsiți și o altă variantă, doar cu unt de arahide și cacao.

Poftă bună!

Lasă un răspuns