ÎNGHEȚATĂ VEGANĂ DE CACAO (fără zahăr)

Colecția de rețete de înghețată trebuia să se îmbogățească și cu o variantă 100% de origine vegetală. Și ca să fie și sănătoasă, vă anunț că am preparat-o doar din ingrediente bio. Așadar, vă prezint o înghețată de care se pot bucura cei cu intoleranță la lactoză, cu alergie la proteina laptelui de vacă, cei care țin post, care nu consumă zahăr, cei care țin dietă, care au renunțat la produsele de origine animală sau cei care, pur și simplu, vor să încerce o variantă sănătoasă de înghețată.

Am calculat și caloriile, mi-au rezultat 256 kcal/100 g, destul de bine pentru o gustare delicioasă!

Această înghețată se potrivește în majoritatea dietelor, având libertatea de a schimba, la nevoie, îndulcitorii folosiți de mine cu cei recomandați în dietă. În schimb, nu vă recomand să modificați restul ingredientelor, această combinație vă garantează un rezultat cremos. Laptele de cocos trebuie să fie full fat pentru că împreună cu grăsimile din smântână, din uleiul de cocos și untul de caju contribuie la obținerea unei înghețate foarte delicate și cremoase, fără mașină de înghețată și fără ace de gheață. Puteți pune amestecul și la mașină, pentru un rezultat mai rapid, dar nu este obligatoriu. Mai ales că, odată dată la congelator, are nevoie de cel mult două ore pentru a fi gata de servit. Subliniez că nu am folosit mașina de înghețată pentru acest deliciu! Cred că vă dați seama și din poze cât este de cremoasă…!

Succesul rețetei stă în calitatea ingredientelor, precum și în alăturarea acestora, întrucât pentru a prepara compoziția de înghețată este suficient să puneți toate ingredientele în blender și să mixați 10-20 de secunde, cât să se omogenizeze amestecul, apoi turnați într-o formă și dați la congelator. Nimic complicat, nicio tehnică specială. Dacă nu aveți un blender, puteți folosi un mixer sau chiar un tel. Opțional, puteți adăuga în înghețată nuci, bucăți de ciocolată, orice vă place!

Toate ingredientele folosite sunt de la Republica Bio, primul magazin bio online care oferă doar produse cu certificare a calității și provenienței emise de un Organism Certificator European de încredere. Când intru pe site la Republica Bio nici nu știu ce să pun mai întâi în coș. Cele mai multe dintre produsele pe care le folosesc pentru copii sunt comandate de la ei, întrucât găsesc totul în același loc, produsele sunt fie bio, de proveniență ecologică sau naturale, așa că nu îmi fac griji pentru eventuale ingrediente suspecte. În principiu, găsesc cam orice pe site: alimente, detergenți, cosmetice, suplimente alimentare, machiaj și lista continuă. Aruncați și voi un ochi aici, să vă faceți o părere!

O să vă povestesc câte ceva despre fiecare ingredient folosit în parte, ca să înțelegeți cât de mult contează proveniența ingredientelor pentru a obține un rezultat sănătos, dar și gustos.

Uleiul de cocos Republica Bio este extravirgin, presat la rece, nerafinat, neînălbit, neaditivat și neîncălzit, certificat ecologic. Este bogat în grăsimi sănătoase, fiind o alternativă perfectă pentru uleiurile de gătit procesate, putând fi folosit ca atare sau pentru prăjit. (arde la 180 de grade). Eu folosesc frecvent ulei de cocos, nu ïmi lipsește din casă, îl adaug în preparate în locul untului sau al uleiului. Vă recomand să îl folosiți cu încredere, în special în alimentația copiilor, pentru multiplele beneficii aduse organismului.

Îl găsiți la un preț foarte bun aici.

Zahărul din nectar de cocos Republica Bio este nerafinat, neprocesat chimic, nu conține aditivi, coloranți sau conservanți. Are un indice glicemic scăzut, reprezintă alternativa optimă în locul zahărului rafinat și al îndulcitorilor sintetici. Eu am aflat despre acest tip de îndulcitor când am început diversificarea ștrumfilincăi și, de atunci, îl folosesc pentru dulciurile și preparatele îndulcite pe care le ofer copiilor. Acest tip de zahăr se poate folosi și în diete, întrucât ajută la păstrarea unui nivel scăzut al glicemiei.

Vă recomand să optați pentru varianta bio pe care o găsiți aici, la aproximativ 13 lei.

Pudra de cacao ecologică Republica Bio este obținută din boabe de cacao ecologice, deshidratate și parțial degresate (grăsime 11%), păstrând intacte proprietățile nutritive.

O găsiți aici, la prețul de 20,13 lei. Pentru meniul copiilor vă recomand să optați pentru Pudra de Roșcove Ecologică Pură Republica Bio, pe care o găsiți aici, la un super preț.

Am folosit lapte de cocos bio Rapunzel, nedegresat, pe care îl găsiți aici. Laptele de cocos ajută la întărirea sistemului imunitar și sprijină organismul să lupte împotriva răcelilor sezoniere, are vitamine, minerale și electroliți.
Grăsimile saturate din laptele de cocos sunt transformate în energie, așadar nu îngrașă, ba chiar consumat cu moderație, laptele de cocos poate fi de ajutor în dietele de slăbit. El se folosește în feluri principale de mâncare, deserturi sau băuturi.
Laptele de cocos poate fi comandat de aici.

Smântâna din lapte de cocos (eu am folosit varianta bio de la Isola pe care o găsiți aici) înlocuiește cu succes smântâna pentru frișcă sau smântâna de gătit din lapte de vacă, conține, totodată, complexul de vitamine B. Nuca de cocos este compusă în proporție de 90% din grăsimi sănătoase, benefice organismului. Din punct de vedere caloric, smântâna din cocos are cam jumătate din caloriile smântânii pentru frișcă.

Puteți înlocui smântâna de cocos din rețetă cu smântână din caju, are consistența potrivită, este onctuoasă și un gust minunat de nuci.

Untul de caju folosit în rețetă conține doar nuci caju din cultură ecologică și niciun alt ingredient. Untul poate fi folosit, la fel ca și untul de arahide sau migdale, tartinat pe pâine sau în smoothie-uri, deserturi ori preparate de fel principal, cu iz oriental.

Cel pe care l-am folosit eu îl găsiți aici.

Siropul de curmale bio folosit în înghețată este un îndulcitor 100% natural, obținut din curmale provenite din agricultură ecologică. El poate fi folosit atât pentru deserturi, cât și pentru îndulcirea ceaiului, cafelei, limonadelor ori a altor băuturi. Are o ușoară aromă de curmale, delicioasă! Vă recomand să îl încercați, ca alternativă la zahăr.

Îl puteți găsi aici.

Pentru a pune în evidență aromele de cacao și cocos din înghețată am folosit sare neagră de Himalaya, numită și kala namak, extrasă din regiunile vulcanice din India și Pakistan. Conform medicilor care practica ayurveda, această sare este cea mai sănătoasă dintre toate sărurile. Se consideră că ar putea fi consumată în siguranță și de către persoanele cu hipertensiune sau de către persoanele care țin o dietă specială, săracă în sare, precum și în alimentația copiilor.

Sarea folosită în rețetă se poate comanda de aici.

Sper că ați aflat lucruri interesante și că veți testa varianta mea sănătoasă de înghețată!


Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns