PANCAKE CEREALS SAU CELE MAI MICI PANCAKES

Nu am intrat în jocul Dalgona Coffee pentru ca nu mi-a plăcut niciodată cafeaua instant. Am băut muuultă tare în facultate, pe holul căminului studențesc, în special alături de draga mea Irina, colega mea de cameră și de grupă. Nu aveam noi nici mixer, nici blender, dar avea Irina o răbdare și o dexteritate să frece ness-ul ăla până făcea o super spumă! Așa că am băut multă cafea tip Dalgona, în special din ness și pepsi, că nu treci oricum prin sesiune. Așadar, mulțumesc, Irina!
Dar nu aș da un capuccino cremos nici pe 100 de cafele Dalgona!

Acum a apărut un nou curent în sfera blogurilor de cooking: pancake cereals, adică niște pancakes mici de tot, cât să încapă într-o linguriță și pe care să le mănânci dintr-un bol, alături de fructe, sirop, ciocolată, unt, în funcție de preferințe, ca pe cereale.

Această provocare nu am putut să o ratez, mai ales că am făcut unele baby friendly, le-am servit cu fructe, iar Ștrumfilinca a fost mega încântată de acest mic dejun.

Recunosc, m-am cam fript la degete până am prins șmecheria, dar nu mă plâng: rezultatele au fost satisfăcătoare, iar voi nu vă veți frige pentru că vă spun eu cum să faceți.
Poze din timpul preparării nu am, Prâslea a făcut ieri vaccin și nu s-a dat jos din brațele mele toată dimineața. Shhht, doarme acum!

INGREDIENTE 4 porȚii

  • 3 ouă;

  • 300 g făină;

  • 350 ml lapte;

  • 30 g unt topit;

  • 1/2 linguriță praf de copt;

  • Un praf de sare (opțional).

Am pus toate ingredientele în blender și am mixat până la omogenizare. Am făcut un aluat mai gros, întrucât l-am pus într-o pungă al cărei colț l-am tăiat puțin, cât să pot turna aluat în tigaie, pic cu pic. Este o procedură migăloasă, dar rezultatul este așa de drăgălaș, încât merită efortul.

Am încins bine tigaia, am uns-o cu un șervețel îmbibat în ulei.

Am turnat aluatul cu ajutorul pungii, cu mare grijă, și am format mini clătitele, mai întâi m-am fript la degete, apoi mi-a venit ideea salvatoare: se întorc foarte simplu cu ajutorul unei scobitori. Așadar, nu încercați altă metodă, întoarceți-le cu scobitoarea. Eu am făcut jumătate de porție de aluat și am copt cam 4 tigăi mari, cu diametrul de 28. În funcție de tigaie și de cum le îngrămădiți vă poate lua mai mult sau mai puțin. Dacă aveți acasă un recipient pentru sosuri sau un tub cu “țâf” de la muștar, puneți aluatul în el, treaba va merge mai ușor. Eu am stricat un astfel de recipient și am neglijat să mai cumpăr, e pe wishlist. Merge și cu punga, dar nu ies perfect uniforme, decât dacă aveți mare, mare atenție. Eu nu am avut, dar tot gustoase au fost, să știți!

Cam atât cu prepararea! Le serviți cu ce vă place vouă, exact ca pe cele clasice. Preferatele mele sunt cu miere, nuci și fructe, iar copiilor le-am servit cu fructe proaspete. Să știți că merg foarte bine și cu Nutella și frișcă sau unt și sirop de arțar!

Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns